back to top
2024. október 05. 13:17

KezdőlapRXKristoffersson nyert, Benyó jól kezdett Svédországban

Kristoffersson nyert, Benyó jól kezdett Svédországban

-

A Technológiák Csatájának első versenyét a belsőégésű motoros autó nyerte a svédországi Höljesben. A rallycross vb idei első döntőjén a címvédő Johan Kristoffersson didalmaskodott, az Eb-n három kvalifikációs futam után Benyó Máté a harmadik helyen áll.

Komoly csatákat hozott a WRX két kavlifikációs futama. Meglepetésre Klara Andersson kétszer is nyert, a második győzelméhez egy hihetetlen rajt segítette hozzá. Johan Kristoffersson szintén elsőként ért célba mindkét versenyén, de a második kvalifikáción egy ugratónál meglökte az élen álló Grönholmot, és ezért visszasorolták a harmadik helyre.

Kevin Hansen
foto: @World / Red Bull Content Pool

Az elődöntőket is Andersson és Kristoffersson nyerte, a CE Dealer Team versenyzője a Hansen testvéreket győzte le, a világbajnok pedig két csapattársát Veibyt és Bergströmöt verte meg.

A döntőben így Klara Andersson rajtolt a poleból, de Kristoffersson nem vett róla tudomást, hogy elvileg az elektromos autók vannak előnyben a rajtnál. A piros lámpák kialvásakor az élre állt és sima rajt cél győzelemmel megnyerte a vb idei első futamát.

Höljes WRX
foto: @World / Red Bull Content Pool

Az Európa-bajnokságon három kvalifikációs futamot rendeztek, és szinte mindegyikben volt magyar induló, hiszen Benyó, Kárai, Koncseg és Mózerék is ott vannak Höljesben. Benyónak jött ki legjobban a lépés, egy negyedik hely mellett két futamgyőzelmet szerzett így a köztes eredménylistán a harmadik helyen várja a vasárnapot Patrick O’Donovan és Peter Hedström mögött.

Koncseg Zoltán a kilencedik, ő két második helyet és egy negyediket gyűjtött, Kárai Tamás pedig kétszer lett harmadik és egyszer második, amivel tizedik. Mózer Márk a 15., Mózer Attila a 16. helyen fejezte be a napot, a nagy vesztes pedig Ulrik Linnemann volt, ő egy hatalmas borulás során törte ripityára az autóját.

Az Euro RX3-ban is remekeltek a magyarok, Kovács Sámuel az első kvalifikációs futamát nyerte, Körmöczi Balázs a másodikat és a harmadikat, ezzel Kovács a harmadik, Körmöczi a negyedik helyen áll. Joao Ribeiro vezet, Nils Volland a második a három kvalifkáció után.

Vasárnap a WRX-ben újabb döntöt rendeznek, az Eb mezőnyökben a negyedk kvalifikáció, az elődöntők és a döntő vár a mezőnyökre.

Hansen
foto: Philip Platzer / Red Bull Content Pool

 

Friss