back to top
2024. október 07. 05:25

KezdőlapERCAz Észt Rally kész 2025-ben ismét WRC-futamnak otthont adni

Az Észt Rally kész 2025-ben ismét WRC-futamnak otthont adni

-

Az Észt Rally jövőre ismét a WRC-naptárban fog szerepelni a Lett Rally helyén, az idei ERC-futam után azonnal megkezdődött a 2025-ös verseny szervezése. 

Az idei évtől felváltva fog szerepelni a vb és eb programban az Észt rally és a Lett Rally, jövőre tehát a lett verseny az ERC-ben, míg az észt a WRC-naptárban fog szerepelni. 

„Természetesen jó lenne állandóan a WRC naptárban lenni – mondta Urmo Aava, az Észt Rally szervezői bizottságának vezetője a DirtFish-nek –, de az ERC-ben való szereplésnek előnyei is vannak, lehetőséget ad nekünk az innovációra és arra, hogy építsünk arra, amit csinálunk. A kormány pénzügyi terheit is könnyíti, hogy nem minden évben kell befektetni egy WRC-futamba. Számomra az lenne a tökéletes megoldás, ha két évet a WRC-ben, majd egy évet az ERC-ben lennénk, és így folytatnánk a rotációt.” 

Szaúd-Arábia és Paraguay 2025-ben történő csatlakozása a WRC-hez, nem aggasztja Aavát, sőt pozitív dolognak tartja. 

„Úgy gondolom, hogy nagyszerű hír látni, hogy Szaúd-Arábia 10 évre szóló szerződést kötött” – mondta. „Ez csak több befektetést és nagyobb érdeklődést fog hozni a bajnokság iránt – ugyanez vonatkozik Amerikára vagy Kanadára is. Ha sikerülne ezekre a helyekre is eljutni, az azt jelentené, hogy több emberhez jut el a sport, és talán új gyártókat is sikerülne így szerezni. Ha az egész WRC tortát nagyobbra tesszük, akkor mindenki egy nagyobb szeletet fog élvezni abból.” 

Friss