back to top
2024. október 18. 07:21

KezdőlapHírekRomániába került a 100. Skoda Fabia RS Rally2

Romániába került a 100. Skoda Fabia RS Rally2

-

Szűk két év alatt eladásra került a 100. Skoda Fabia RS Rally2, a mérföldkövet jelentő autó pedig Romániában lesz majd látható. 

A Skoda Motorsport elsőként a 2022-es Lausitz Rallyn állította rajthoz éles mezőnyben a Skoda Fabia RS Rally2-t, majd a 2023-as Montén már a WRC-mezőnyben debütált az autó. 

Másfél év alatt pedig a cseh gyártó már a 100. autót is eladta, a jubileumot jelentő Fabis RS-sel a jövőben a román Andrei Girtofan fog versenyezni. 

A 100. Skoda Fabia RS Rally2 vásárlói eladása felejthetetlen esemény a Skoda Motorsport számára – mondta Lukas Paták, a Skoda Motorsport ügyfélprogramért felelős vezetője. – Ez a szám is bizonyítja elkötelezettségünket az iránt, hogy ne csak rendkívül versenyképes rally autókat készítsünk, hanem ügyfeleinknek is kiváló támogatást nyújtsunk.” 

A Skoda 2015-ben mutatta be az első R5-ös autót, azóta pedig közel 600 R5/Rally2-es autót értékesített a világ 42 országába. 

A 100. Fabia RS eladása alkalmából a cseh gyártó bejelentette, hogy elkészült az új sebességváltó is, melyet elsősorban nagy tempójú, gyors versenyeken lehet majd használni. Korábban javításra került a fékpedál stabilitása és a fékhűtés is. 

A 28 éves Andrei Girtofan jelenleg a Román rally Bajnokság második helyén áll a hazájában általában Porschéval induló Simone Tempestini mögött.  

Friss