back to top
2024. október 18. 07:23

KezdőlapWRCA Toyota egy pontra csökkentette hátrányát a gyártói bajnokságban

A Toyota egy pontra csökkentette hátrányát a gyártói bajnokságban

-

A Lett Rallyn aratott kettős győzelmével a Toyota egyetlen pontra zárkózott fel a gyártók bajnokságában a Hyundai mögött. Az egyéni értékelésben Evans csak harmadik Neuville és Tanak mögött.

Kalle Rovanpera győzelme és Sebastien Ogier második helye mellett Evans ötödikként Katsuta pedig hatodik helyen ért célba Lettországban. A toyotások közé Tanak és Fourmaux tudott beférközni, ezzel a japánok nagyot faragtak hátrányukból a gyártói bajnokságban és már csak egyetlen pont a lemaradásuk a Hyundai mögött.

Evans
foto: Toyota Gazoo Racing WRT

„Ez egy fantasztikus esemény volt számunkra. A Lengyel Rally után újabb kettős győzelmet arattunk, és szereztünk néhány nagyon fontos pontot a bajnokságban, amivel csökkentettük a lemaradást a gyártók tabelláján. Kalle elképesztő munkát végzett az első szakasztól kezdve az élen, azt hiszem, még a vártnál is dominánsabb volt. Az is nagyszerű volt látni, hogy Seb milyen jól vezetett, hogy megszerezte a második helyet, amikor már egy ideje nem versenyzett ilyen gyors ralin. Elfyn nagyon jól kezdett pénteken, figyelembe véve a rajtpozícióját, bár tudom, hogy több pontot remélt volna. Az autó teljesítménye ezen a hétvégén kiváló volt, a versenyzőink gyorsak voltak, és ez önbizalmat ad nekünk a következő hazai versenyünkre, a Finn Rallyra” – mondta Jari-Matti Latvala csapatfőnök a verseny után.

Rovanpera
foto: Toyota Gazoo Racing WRT

A kép egészen másként festene ha a Power Stagen néhány tizeddel gyorsabbak a toyotás versenyzők. Ogier kettő tizeddel maradt el Tanaktól, Katsuta pedig egyforma időt ment Neuville-lel, de mivel később rajtolt, a belga kapott eggyel több pontot.

„Nagyon elégedett vagyok: a kettős győzelem volt az a cél, amit szerettünk volna elérni a csapat számára ezen a hétvégén. Nagyon pozitív lépést tettünk a gyártók bajnoki címe felé. Sajnos ma ez a két tized nem úgy alakult, ahogyan Szardínián, de mindent beleadtam, és nem bántam meg semmit” – utalt Ogier is a Power Stage eredményére.

Az egyetlen probléma az, hogy a Toyota lelkesen kommunikálja, hogy a gyártói bajnokságban fontos pontokat szereztek, viszont az felettébb kínos, hogy a nyilvánvalóan sokkal többet jelentő egyéni világbajnoki címért folyó versenyben Tanak is megelőzte Evanst, hiszen a jó eredményeket egyelőre a részmunkaidős pilóták – Rovanpera és Ogier – szállítják…

Ogier
foto: Toyota Gazoo Racing WRT

 

 

Friss