back to top
2024. szeptember 19. 18:49

KezdőlapWRCIndulnak a jövő évi átigazolási pletykák: a Hyundait és Formauxot hozzák össze...

Indulnak a jövő évi átigazolási pletykák: a Hyundait és Formauxot hozzák össze egymással

-

A Finn Rally végén kapott szárnyra a legfrisebb paddock-pletyka, amely szerint Adrien Fourmaux jövőre a Hyundai Motorsport harmadik pilótájaként csatlakozik a csapathoz.

Svédország, Kenya és Lengyelország után a finn futamon is a dobogó harmadik fokára állt Adrien Fourmaux, ami a korlátozott erőforrásokkal működő M-Sport versenyzőjeként komoly eredmény. Már most elmondható, hogy eddigi legjobb szezonját futja a francia versenyző, a bajnokságban is ötödik helyen áll, mindössze 13 ponttal lemaradva a toyotás Elfyn Evans mögött.

Cyril Abiteboul csapatfőnök, aki egyben a Hyundai Motorsport vezérigazgatója, megerősítette, hogy a csapat fontolgatja a harmadik autóval kapcsolatos politikája megváltoztatását, és azt, hogy 2025-re három teljes munkaidős pilótát alkalmazzon. Dani Sordo és Esapekka Lappi nem gondolkodik teljes szezonos programban,  a spanyol talán vissza is vonul jövőre. Andreas Mikkelsen továbbra is vágyik arra, hogy minden WRC-fordulón rajthoz álljon, de a norvég még nem mutatta meg a benne rejlő lehetőségeket. Ebben nyilvánvalóan közrejátszik az is, hogy ez az első (rész)szezonja Rally1-es autóval.

Adrien Fourmaux
foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Formauxnak azt is számításba kell vennie, hogy Malcolm Wilson csapata nem rendelkezik elég nagy költségvetéssel a Puma Rally1 továbbfejlesztésére, szemben a Hyundai Motorsporttal, amely gyári csapatként nagyságrendekkel komolyabb erőforrásokkal képes fejleszteni.

Ugyanakkor az is fontos szempont lehet, hogy a koreai gárda még nem kötelezte el magát hosszú távra, de amennyiben harmadik autót indítanak, és ahhoz megfelelő fiatal versenyzőt keresnek, a színfalak mögött valószínűleg megfelelő jövőképet mutatnak.

Adrien Fourmaux
foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

 

Friss