back to top
2024. szeptember 19. 18:15

KezdőlapWRCCyril Abiteboul: „Egyértelműen esélytelenek voltunk”

Cyril Abiteboul: „Egyértelműen esélytelenek voltunk”

-

A Hyundai csapatfőnöke, Cyril Abiteboul elmesélte, hogyan látta a Finn Rallyt, amelyen reménytelennek tűnő helyzetből jöttek ki végül kifejezetten jól.

A Finn Rally legnagyobb nyertese a Hyundai volt, amely a gyártók versenyében egyetlen pontos előnnyel érkezett a Toyota hazai futamára, ehhez képest húszpontos fórral mehetett haza. Kétségtelesen, hogy ehhez némi szerencse is kellett, de hát az mindig kell.

„Nagyon vártuk a Toyota hazai futamának számító Finn Rallyt, amelyen a riválisunk öt auóból álló sereggel és nem akármilyen felkészültséggel várt minket. Nagy kihívás volt, és a kezdetektől fogva egyértelműen esélyetelenek voltunk – tekintett vissza a futamra Cyril Abiteboul, a Hyundai csapatfőnöke a Rallit.fi kérésére. – Rögtön a verseny elején a dolgok rosszból még rosszabbá váltak, amikor elveszítettük Ott Tänakot és Martin Järveoját.”

Fotó: Hyundai Motorsport

Aztán az utolsó napon kiesett a Toyotával Elfyn Evans és Kalle Rovanperä, de ettől függetlenül Thierry Neuville és Esapekka Lappi is remekül autózott, és fontos pontokat szerzett.

„A pénteki nap után úgy tűnt, semmi pozitívum nem lesz ebben a hétvégében, de koncentráltak maradtunk, dolgoztunk a beállításokon, és azon voltunk, hogy vasárnap pontokat szerezzünk – folytatta Abiteboul. – Természetesen a vasárnap töréntek segítettek nekünk, de Thierry és EP nagy nyomást gyakorolt az ellenfelekre. Így végül sikerült növelnünk az előnyünket a bajnokságban. A most kezdődő nyári szünetre nagy szükség van, de várjuk a folytatást, és szeretnénk megőrizni a pozíciónkat.”

Friss