back to top
2024. szeptember 20. 00:23

KezdőlapWRCSébastian Ogier tovább harcolhat a világbajnoki címért

Sébastian Ogier tovább harcolhat a világbajnoki címért

-

A Toyota nyolcszoros világbajnok pilótája, Sébastian Ogier az Akropolisz Rallyn biztosan ott lesz, a folytatással kapcsolatban pedig nem zárt ki semmit.

A Finn Rally után maga a listavezető Thierry Neuville is úgy fogalmazott, új kihívót kapott a világbajnoki címért, hiszen Sébastian Ogier jött fel a második helyre. Jari-Matti Latvala, a Toyota csapatfőnöke utalt is rá, hogy az eredetileg részmunkaidőben vezető Ogier akár indulhat is a hátralévő összes futamon.

„Örülök, hogy úgy döntöttem, indulok Finnországban – tekintett vissza a megnyert Finn Rallyra Ogier. – Nagyszerű volt ezeken az utakon vezetni az autót, még ha az időjárás néhányszor jelentős kihívásokat is jelentett.”

A nyolcszoros világbajnok egyelőre csak a következő lépését árulta el, a távlati tervekről még nem tudott mit mondani, de felkészült Latvala megkeresésére – és semmit sem zárt ki.

„Görögországban mindenképpen ott leszek, aztán kiderül, mi lesz utánamondta Ogier, aki szeptember 6–8. között az Akropolisz Rallyn tehát indul. – Biztos vagyok benne, hogy Jari-Matti eljön, és beszél velem a folytatásról, de most itt a nyári szünet, úgyhogy előbb élvezzük ki azt.”

Friss