back to top
2024. szeptember 19. 20:36

KezdőlapWRC9 Rally1-es és 29 WRC2-es páros az Akropolisz Rallyn

9 Rally1-es és 29 WRC2-es páros az Akropolisz Rallyn

-

Megjelent a görög Akropolisz Rally nevezési listája, melyen 72 páros szerepel, közülük kilencen Rally1-es autóval indulnak, míg 29-en a WRC2-es pontokért küzdenek meg. A JWRC szezonzáróján 14 páros harcol meg a végső helyezésekért. 

Szeptember 5-8. között a görög Akropolisz Rallyval folytatódik a WRC-szezon, és az Istenek Versenyén kilenc Rally1-es autó lesz látható. 

A Toyota már a végleges nevezési lista megjelenése előtt bejelentette, hogy Elfyn Evans és Takamoto Katsuta mellett Sébastien Ogier kap egy-egy Yarist, a toyotások dolgát pedig a Hyundai részéről Thierry Neuville, Ott Tanak, valamint Dani Sordo, míg az M-Sport csapatából Adrien Fourmaux, Grégoire Munster, valamint Jourdan Serderidis igyekszik megnehezíteni. 

Újabb két évig biztos az Akropolisz Rally jövője a WRC-ben

A WRC2-ben Sami Pajari, Yohan Rossel , Nikolay Gryazin, Jan Solans, Gus Greensmith, Kajetan Kajetanowicz kaphatja majd a főszerepet. A bajnoki éllovas nem áll rajthoz Görögországban. 

A JWRC-szezonja bár igen népes, 19 versenyzővel indult, a szezonzáró és duplaszorzós Akropolisz Rallyra már csak 14 páros nevezett. A bajnoki címre pedig Romet Jürgenson és Taylor Gill pályázhat főként, de a dupla pontszámok miatt akár Ali Türkkan, Diego Dominguez jr is esélyes lehet. 

Athén nélkül is hatalmas összekötő szakaszok és 15 gyorsasági az Akropolisz Rallyn

Az Akropolisz Rallyn csupán 15 gyorsasági szakasz, 305.3 km versenytáv, és 1392.24 km össztáv vár a versenyzőkre. 

Friss