2024. április 30. 03:33

KezdőlapWRCRovanpera javítana Svédországban 

Rovanpera javítana Svédországban 

-

Kalle Rovanpera számára nehezen indul a Monte-Carlo Rally, amit végül a negyedik helyen és a harmadik legtöbb ponttal fejezett be, azonban a finn toyotás nem elégedett és javítana a Svéd Rallyn. 

 Kalle Rovanpera elég nehezen szokta meg a Montén az új Toyota GR Yaris Rally1-et, azonban miután sikerült stílusára formálni az autót, végül három szakaszt tudott nyerni, köztük a Power Stage-t is, így végül Sébastien Loeb és Sébastien Ogier mögött a harmadik legtöbb ponttal zárta a WRC szezonnyitót.  

Ennek köszönhetően a két francia világbajnok távollétében pedig elsőként kell majd rajtolnia a Svéd Rally első napján. 

A fiatal finn versenyző számára azonban most egy sokkal otthonosabb közeg jön, havas pályákon lesz lehetősége javítani a Monte negyedik helyét követően. 

“Természetesen, Svédországban igyekszek majd jobb munkát végezni – mondta Kalle Rovanpera a Rallit.fi oldalnak. – A Montén mutatott rajton nem lesz nehéz javítani, már a svéd verseny elején igyekszünk majd jó tempóban vezetni. Törekedni kell arra, hogy az autóban a lehető legjobban érezzük magunkat és reménykedni kell, hogy a teszthez közeli körülmények legyenek a versenyen is, valamint, hogy az autóval nem legyenek problémák. A teszten néha nem voltak jó érzéseim az autóban és a vezetésistílus sem volt teljesen jó, de remélhetőleg később ezen tudunk változtatni.” 

Rovanpera a 2020-as Svéd Rallyn, kevésbé havas körülmények között szerezte első dobogós eredményét, majd a tavalyi Arctic Rallyn a második helyen zárt a Hyundai észt versenyzője, Ott Tanak mögött.

A Svéd Rallyn 19 szakasz vár a versenyzőkre, a versenytáv pedig 303.74 km lesz.

A Svéd Rallyt másfél hét múlva rendezik Umea környékén. 

Forrás:Rallit.fi

Friss