back to top
2024. szeptember 19. 20:17

KezdőlapWRCZagyva Dorka bekerült a WRC női versenyzőket fejlesztő programjába!

Zagyva Dorka bekerült a WRC női versenyzőket fejlesztő programjába!

-

A WRC Promóter kiválasztotta azt a 15 női rallyversenyzőt, köztük Zagyva Dorkát, akik közül egy lengyel edzőtábor után három a Közép-Európa Rallyn állhat rajthoz, majd a legjobb teljesítményt nyújtó versenyző jövőre egy teljes szezont teljesíthet a Junior WRC-ben. 

A WRC Promóter idén programot indított női versenyzők számára, hogy a program végén a legjobb lehetőséget kapjon a jövő évi JWRC-ben.

A Promóter ma megnevezte azt a 15 jelentkezőt, akik szeptember 16-18. között a lengyelországi Krakkóban, az M-Sport központjában három napos edzőtáborban vehetnek részt, ahol tesztelik a vezetési készséget, médiakészséget, mechanikai tudást és a felkészültséget. 

A 15 kiválasztott versenyző között kapott helyet Zagyva Dorka is. 

Háromnapos lengyel edzőtáborban résztvevők közül később a három legjobb lehetőséget kap, hogy rajthoz álljon a Közép-Európa Rallyn egy Ford Fiesta Rally3-as autóval. A versenyt követően pedig egy valaki jövőre teljes szezont teljesíthet a Junior WRC-ben. 

“Teljesen lenyűgözött a jelentkezők száma és tudása – mondta Peter Thul, a WRC Promoter sportigazgatója. – Hihetetlenül nehéz volt kiválasztani azt a 15 versenyzőt, akik lehetőséget kapnak az edzőtáborban. Sokan kimaradtak a programból, de szeretnénk biztatni őket, hogy jövőre is jelentkezzenek, mert a programot szeretnénk a következő években is megtartani. Izgatottan várjuk, hogy ki lesz az idei program győztese.” 

A 15 kiválasztott női versenyző 
ZAGYVA DORKA 
Hanna Lisette Aabna (észt)
Lyssia Baudet (belga)
Emma Chalvin (francia)
Ann Felke (német)
Joanna Hassoun (libanoni)
Mako Hirakawa (japán)
Hannah Jakobsson (svéd)
Suvi Jyrkiäinen (finn)
Luz Marina (spanyol)
Nuria Pons (spanyol)
Aoife Raftery (ír)
Claire Schönborn (német)
Madelyn Tabor (amerikai)
Alexandra Teslovan (román) 

Friss