back to top
2024. szeptember 19. 18:33

KezdőlapERCUtolsó pillanatban változott az MRF Team csapatfelállása, a Rally Hungary győztese is...

Utolsó pillanatban változott az MRF Team csapatfelállása, a Rally Hungary győztese is indul Walesben

-

Az MRF Team csapatában nem tud ezen a hétvégén rajthoz állni a belga Amaury Molle, ezért az indiai gumigyártó csapata felkérte pótlására Simone Tempestinit.

Amaury Molle balesetet szenvedett a Barum Rallyn, és a walesi Ceredigion Rally előtti utolsó pillanatban kiderült, hogy a belga versenyző nem tud rajthoz állni, ezért az MRF Team megkérte az idei Rally Hungary győztesét, a román Simone Tempestinit, hogy induljon navigátorával, Sergiu Ituval az ERC új versenyén.

A román páros egy R5-ös Volkswagennel áll rajthoz.

„Nagyon izgatott vagyok, mert ezt a rallyt nem nekem tervezték – mondta a korábbi Junior WRC-bajnok az ERC oldalának. – Kihagytam a Barum Rallyt, és szomorú voltam, hogy nem vettem részt rajta, így nagyon jó meglepetés volt számomra, hogy megkaptam ezt a lehetőséget, és megpróbálom a lehető legjobban kihasználni. Köszönetet kell mondanom Vivek Ponnusamynak és az MRF Tyres csapatának ezért a lehetőségért. Teljesen új autót fogok vezetni, és új gumikkal.

A helyi versenyzők nagy lehetőség előtt – Ceredigion Rally nevezési lista

Remélem, nagyon gyorsan megszokok mindent a teszten és a szabadedzésen pénteken, aztán remélem, hogy jó rali lesz. Megpróbálom Sergiuval a lehető legjobb versenyt összehozni. Az a célunk, hogy élvezzük a versenyt, amennyire csak tudjuk, és megtanuljuk a gumikat. Ez egy új esemény, így fontos élmény lesz a következő évre, ha sikerül elindulnunk az ERC-ben. Nem volt könnyű otthon maradni a Barum alatt, így ez egy nagyon jó lehetőség, még akkor is, ha tudjuk, hogy nem lesz könnyű.”

Tempestini csupán 37 pont hátránnyal áll jelenleg az EB egyéni pontversenyének negyedik helyén és ha jól sikerül walesi futama, akár komolyabban is csökkentheti hátrányát Hayden Paddon mögött, így az utolsó pillanatban akár négy esélyessé is válhat a bajnokság.

A Ceredigion Rally péntek reggel kezdődik a kvalifikációval, az MRF Team még Andrea Mabellinit indítja a versenyen.

Friss