KezdőlapWRCVersenyautótűz miatt veszélybe kerülhet a Chile Rally

Versenyautótűz miatt veszélybe kerülhet a Chile Rally

-

Két héttel ezelőtt egy versenyautó kigyulladt a Chilei Rally Bajnokság futamán, ami után Martin Scuncio és Javiera Román bírósági feljelentést tett segítségnyújtás elmulasztása miatt. 

Augusztus 9-11. között rendezték a Chilei Rally Bajnokság idei negyedik futamát, a Rally de Nuble -Quillón versenyt, melynek hatodik szakaszán kigyulladt az argentin Martin Scuncio és chilei navigátora, Javiera Román Skoda Fabia Rally2 evo autója. 

A navigátor a problémával szembesülve azonnal megnyomta a segítséget kérő, versenyautóban lévő gombot, azonban a szervezők részéről nem reagáltak. Volt ideje még egyszer jelezni a bajt az illetékesek felé, azonban a biztonsági intézkedés ekkor már késve érkezett.

Az argentin – chilei páros nem sérült meg az esetnél, azonban az autó porig égett. 

A skodás páros az eset után feljelentést tett a Concepcioni Fellebbviteli Bíróságon, arra hivatkozva, hogy a verseny során nem működött a biztonsági protokoll és a biztonságért felelős személyek nem végezték megfelelően a feladatukat. Emiatt Scuncionék a Chilei Autósport Szövetség felfüggesztését kéri, amíg nem oldódik meg a probléma. 

Megvan Martins Sesks következő WRC-futama

A szövetség felfüggesztése pedig veszélybe sodorná a Chile Rally szeptember végi megrendezést is. 

Felipe Horta, a Chile Rally szervezőbizottságának vezetője bízik benne, hogy a probléma meg fog oldódni és nem kerül veszélybe a WRC-futam. 

A feljelentés után a bíróságnak kell megoldást találnia az ügyben – mondta Horta a Bio Bio Rádiónak. – Bízunk benne, hogy megoldódik az ügy és nem érinti a versenyünket. Igen szomorú abba belegondolni, hogy veszélybe kerülhet egy rendezvény, mely két évtizede létezik és a WRC-nek köszönhetően világszerte elismerésben részesült.” 

Horta hozzátette, hogy a Chile Rallyn mindig is betartották az FIA kéréseit és biztonsági intézkedéseit. 

Friss