back to top
2024. szeptember 20. 00:52

KezdőlapHírekJuha Kankkunen ikonikus autót vezetett Japánban

Juha Kankkunen ikonikus autót vezetett Japánban

-

A négyszeres világbajnok Juha Kankkunen Hokkaido szigetén azzal a Toyota Celicával tartott bemutatót, amellyel az utolsó világbajnoki címét nyerte meg.

Lehet, hogy a négyszeres világbajnok Juha Kankkunen már 64 éves, de azért időnként versenyautóba ül, és alkalmanként a Toyotának is dolgozik. A múlt héten a Hokkaido Rallyn – amely a Japán bajnokság része – két Toyotával is végigment Rikubetsu Long szakaszon.

Az egyik autó az az ikonikus Toyta Celica volt, amellyel az utolsó világbajnoki címét nyerte meg 1993-ban, míg a másik kocsi a Toyota Yaris WRC volt. Kankkunen nagy népszerűségnek örvendett Hokkiado szigetén is, amint leparkolt, máris körbevették a rajongók.

„Tavaly is itt voltam, így ismerem a pályát. Ez egy jó pálya a bemutatókhoz, Hokkaido szigete pedig igazán gyönyörű, teljesen más, mint a fő sziget – mondta Kankkunen. – Kicsit olyan, mint Finnország. Az erdő itt is pont úgy néz ki, mint Finnországban, és a levegő is friss. Szóval szinte olyan, mintha otthon lennék.”

A Hokkaido Rallyt a japán Hiroki Arai nyerte meg az ausztrál Harry Bates előtt. Ez volt Arai negyedik egymást követő győzelme a Japán Rally-sorozatban.

Friss