back to top
2024. szeptember 25. 09:20

KezdőlapWRCKalle Rovanperä megnevezte a Chile Rally legnagyobb kihívását

Kalle Rovanperä megnevezte a Chile Rally legnagyobb kihívását

-

A kétszeres világbajnok Kalle Rovanperä a dél-amerikai versenyen visszatét a mezőnybe, és elmondta, mire kell a leginkább figyelni Chilében.

Az idén részmunkaidőben vezető Kalle Rovanperä legutóbb a Finn Rallyn ült be a Toyotába, ám a hazai versenye keserű véget ért, amikor egy szikla szertefoszlatta a győzelemről szőtt álmait. Ezzel együtt három murvás versenyen indult, a másik kettőt megnyerte, így nem meglepetés, hogy Chilében is rajthoz áll a hét végén.

A Toyota a gyártók bajnokságában szinte reménytelen helyzetbe került, a hátránya 35 pont a Hyundai mögött, úgyhogy a csapatnak győznie kell, hogy látótávolságon belül maradjon. Ebben nagy segítséget jelenthet a kétszeres világbajnok Rovanperä visszatérése.

„Megpróbálunk mindent megtenni azért, hogy a csapat visszavágjon Chilében. Az ottani utak gyorsak és gördülékenyek, mint Finnországban, de a murva jellemzői nagyon eltérőek – foglalta össze Rovanperä. – Azt mondanám, hogy a gumikopás kezelése lesz a legnagyobb kihívás.”

Rovanperä tavaly negyedik lett Chilében, és noha három szakaszt is megnyert, a győzelemre nem volt esélye. Ezúttal azonban a rajtpozíciója jóval kedvezőbb lesz.

„Tavaly nem ez volt a legkönnyebb verseny számunkra, de legalább a tempónk megvolt, és a csapattal együtt megpróbáltunk tanulni belőle, hogy tiszta hétvégénk legyen, és a dobogós helyekért harcolhassunk – mondta a finn pilóta. – A legutóbbi versenyeken, amelyeket a nyáron Európában teljesítettünk, nagyon jó tempót diktáltunk, és remélhetőleg a verseny kezdetétől fogva jól érezzük magunkat.”

A Chile Rally csütörtökön, magyar idő szerint 14 órakor a shakedownnal kezdődik, a verseny érdemi része pedig péntektől vasárnapig tart.

Friss