back to top
2024. szeptember 25. 09:18

KezdőlapHírekHeikki Kovalainen WRC-autóval indul a Rallylegenden

Heikki Kovalainen WRC-autóval indul a Rallylegenden

-

Egészségügyi problémái már a háta mögött vannak, Heikki Kovalainen pedig újra élvezi az életet.

A tavasszal szívműtéten áteső Heikki Kovalainen októberben részt vesz a népszerű Rallylegend versenyen, méghozzá egy Citroen C3 WRC-vel. Navigátora Janne Ferm lesz, aki leginkább Esapekka Lappi állandó társaként ismert. Ferm jól ismeri az autót, hiszen Lappival a Citroen gyári csapatának versenyzői voltak a 2019-es szezonban, és három második helyezést szereztek a C3 WRC-vel.

Kovalainenre leginkább Formula–1-es pilótaként emlékezhetünkk, hat évig tartó F1-es pályafutása alatt négy dobogós helyezés mellett megnyerte a 2009-es Magyar Nagydíjat. Ezután Kovalainen különböző motorsport-kategóriákban versenyzett, és elmondta, a rali mindig is jobban érdekelte, mint a pályaversenyzés.

Kovalainen tavasszal műtéten esett át egy aorta-aneurizma miatt, de szerencsére a komoly egészségügyi problémák már a háta mögött vannak, és újra élvezheti az életet és folytathatja a versenyzést.

A Rallylegenden ott lesz többek között még Adrien Fourmaux egy Ford Puma Rally1-es autóval, továbbá Luca Pedersoli, aki ezúttal egy Hyundai i20 WRC-vel indul. A népszerű versenyt október 10. és 13. között rendezik meg San Marinóban.

Friss