KezdőlapWRCA Pirelli Monzában köszön el a világbajnokságtól

A Pirelli Monzában köszön el a világbajnokságtól

-

A Pirelli négy év után elbúcsúzik a világbajnokságtól, ebből az alkalomból mindhárom WRC-csapat Monzába érkezik az idén.

A Pirellinek a szezon végén lejár a WRC hivatalos gumiszállítójaként kötött négyéves megállapodása, ebből az alkalomból a Toyota, a Hyundai és az M-Sport mindegyike Rally1-es autóval indul az idei Monza Rally Show-n december 6–8-án.

A Pirelli által – a WRC Promóterével, az FIA-val és magával a monzai pályával közösen – támogatott eseményen a Rally1-es autók pénteken és szombaton bemutató futamokon vesznek részt, mielőtt vasárnap a Master Show-n versenyeznének. Az autók pilótáit még nem jelentették be. A főversenyt a Rally2-es autóknak tartják fenn.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy visszahozhatjuk a rali-világbajnokságot Monzába, amelyet otthonunknak tekintünk – mondta Terenzio Testoni, a Pirelli raliszekciójának vezetője. – Visszatekinthetünk a WRC kizárólagos beszállítójaként eltöltött négy sikeres évre, amely alatt rengeteget tanultunk. Az esemény alkalmat ad arra is, hogy elbúcsúzzunk a világbajnokságtól, miközben hangsúlyozzuk, hogy a rali továbbra is fontos tevékenység számunkra.”

A WRC mezőnye 2020-ban és 2021-ben látogatott el Monzába, mivel a koronavírus-járvány miatt több futamot töröltek, és az olasz pálya volt az egyik beugró helyszín. Sébastien Ogier mindkét versenyt megnyerte, és itt szerezte meg hetedik és nyolcadik világbajnoki címét is.

Jövőre a Hankoook lesz a WRC kizárólagos gumiszállítója.

Friss