back to top
2024. szeptember 27. 15:23

KezdőlapWRCSzigorú csapatutasítás: Lappi nem versenyezhet a győzelemért

Szigorú csapatutasítás: Lappi nem versenyezhet a győzelemért

-

Esapekka Lappi volt a leggyorsabb a csütörtöki shakedownon, de a Hyundai pilótája egyértelmű feladatot kapott a pénteken délután kezdődő Chile Rallyra.

A Hyundai pilótája, Esapekka Lappi jól teljesített a csütörtöki shakedownon, de amikor a tényleges ralira kerül a sor, nem hajt a Chile Rally megnyerésére. Ennek oka meglehetősen egyértelmű.

„A terv az, hogy pontokat hozzunk a csapatnak. Ez a fő cél, vagy tulajdonképpen az egyetlen célunk – mondta Lappi a csütörtöki shakedown után. – Mint azt mindannyian tudjuk, minden bajnokságban jó helyzetben vagyunk. Szóval nagyon fontos, hogy pontokat tudjunk gyűjteni. Nem kell, hogy rengeteg pont legyen, de legalább valamit a csapat számára, és akkor elvégeztük a munkát.”

A Hyundai három fordulóval a vége előtt 35 pontos előnnyel vezet a Toyota előtt a gyártók bajnokságában, így 2020 után újra közel áll a világbajnoki címhez. A pilóták bajnokságában is a Hyundai birtokolja az első két helyet, Thierry Neuville vezet, 34 ponttal megelőzve Ott Tänakot.

Lappit arról kérdezték, hogy van-e esélye arra, hogy kihívja a Toyota versenyzőjét, Kalle Rovanperát a chilei murvás szakaszokon.

„Nem – válaszolta tömören Lappi. – Néha ez így van. De ez egy csapatjáték, és el kell fogadnod minden feladatot, amit a főnököd ad. Most itt az ideje, hogy ezt megtegyük.”

Lappi jövőjével kapcsolatban még mindig sok a kérdőjel, hiszen az idén csak részmunkaidőben vezet. Lehetséges, hogy a Chile Rally akár az utolsó versenye is lehet a legmagasabb szinten. Csütörtökön azonban Lappi semmit sem árult el a jövőbeli terveiről.

„Hétfőn reggel hazamegyek. A többit nem tudom” – viccelődött Lappi.

Friss