back to top
2024. szeptember 30. 19:13

KezdőlapWRCDiego Domínguezt másodszorra már megkoronázták a Chile Rallyn

Diego Domínguezt másodszorra már megkoronázták a Chile Rallyn

-

Tavaly drámai körülmények között veszítette el a WRC3-as világbajnoki címet Diego Domínguez Chilében, egy évvel később ugyanott ünnepelhetett.

Egy évvel azután, hogy a Chile Rallyn összetört a szíve, Diego Domínguez boldogan ugrott fel az autója tetejére a célban: végre világbajnok lett a WRC3-ban. Tavaly is közel volt ugyanehhez, de akkor nem sikerült célba érnie Chilében.

Dominguez
Fotó: WRC

Már csak egy szakasz volt hátra a tavalyi versenyből, és szinte biztosnak látszott Domínguez győzelme és a világbajnoki címe. Egyszer csak azt lehetett látni, hogy az utolsó előtti szakasz végén Domínguez és navigátora, Rogelio Penate kétségbeesetten próbálja megjavítani a Ford Fiesta Rally3 kormányművét, miután eltört a repülőcél után.

Nem sikerült nekik.

Egy évvel később semmilyen dráma nem történt Domínguezzel, aki a tavalyi tapasztalatokból kiindula minden szakasz végén rendkívül óvatosan nyilatkozott, amikor az esélyekről kérdezték, mondván, eddig minden jó, csak hát célba is kell érni.

Célba ért, méghozzá Eduardo Castro előtt több mint négy perces előnnyel az első helyen, ezzel az első paraguay-i világbajnok lett. A harmadik helyen a francia Ghjuvanni Rossi 35 perccel lemaradva érkezett meg, miután pénteken motorproblémái voltak a Renault Clio Rally3-mal.

„Csodálatos érzés, hogy itt van az apukám, csak meg akarom köszönni neki mindazt, amit értem tett, a családomnak, a barátnőmnek… mindenkinek, aki segített nekem – ez egyszerűen hihetetlen érzés” – mondta az újdonsült világbajnok a célban.

Friss