back to top
2024. október 01. 15:26

KezdőlapWRCAdrien Fourmaux már tudja, melyik csapatban versenyez jövőre

Adrien Fourmaux már tudja, melyik csapatban versenyez jövőre

-

Adrien Fourmaux eldöntötte, hogy marad-e az M-Sportban vagy a Hyundai csapatába igazol.

Adrien Fourmaux eldöntötte, melyik WRC-csapatban versenyez a következő szezonban, már meg is állapodott feltételekről, ám egyelőre nem árulta el, hogyan határozott. A nyári szünet alatt a legtöbb találgatás arról szólt, hol folytatja a 29 éves francia pilóta, aki ideális jelöltnek tűnik a Hyundai harmadik autójába, de természetesen a jelenlegi csapata, az M-Sport is megtartaná.

„Tudom, hol folytatom, és hamarosan mindenki megtudja” – mondta Fourmaux a DirtFishnek a Chile Rally után, amelyet az ötödik helyen zárt. A Toyotát kizárhatjuk, hiszen Jari-Matti Latvala elmondta, nem tárgyalt Fourmaux-val.

Thierry Neuville, Adrien Fourmaux
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Így marad kérőnek a Hyundai, amely már az aktuális szezonban is szívesen látta volna Fourmaux-t, de csak részmunkaidőben, ami nem volt meggyőző ajánlat, hiszen a francia versenyző teljes munkaidőben vezet az M-Sportban. Fourmaux ebben a szezonban eddig 4 dobogós helyezést ért el, és 140 pontot gyűjtött, míg a Hyundai három részmunkaidős pilótája (Esapekka Lappi, Dani Sordo és Andreas Mikkelsen) együttesen 106 pontot jegyzett.

Az M-Sport csapatfőnöke, Richard Millener a DirtFishnek elmondta: „Adrien fantasztikus munkát végez, és őrültség lenne, ha mások nem érdeklődnének iránta. Szóval várnunk kell és meglátjuk.”

Arra a kérdésre, hogy százalékos számot mondjon a maradásának esélyére, Millener hozzátette: „Mindig magabiztos vagyok, szóval azt mondanám, hogy ötven százalék felett.”

Friss