back to top
2024. október 02. 14:18

KezdőlapRXJeges versennyel kezdi a 2025-ös szezont a rallycross vb

Jeges versennyel kezdi a 2025-ös szezont a rallycross vb

-

Kanadában rendezik a rallycross világbajnokság nyitóversenyét, a januári versenyen havas-jeges pályán csapnak össze a résztvevők.

Ugyan kissé mulatságos – vagy inkább szánalmas-, hogy 17 nappal a 2024-es szezon utolsó versenyhétvégéje előtt még mindig nem jelentették be a kínai verseny helyszínét, ehhez képest a jövő évből már két hétvége biztos.

A 2025-ös Technológiák csatája, amely az elektromos és a megújuló üzemanyaggal működő belsőégésű járművek között zajlik, 2019 óta először tér vissza Trois-Rivières-be, hogy egy jeges futammal kezdje az évet.

„Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy 2019 után először térhetünk vissza Kanadába egy olyan eseményre, amely semmihez sem fog hasonlítani, amit eddig a naptárban láttunk” – mondta a Rallycross Promoter ügyvezető igazgatója, Arne Dirks. „Természetesen ismerjük Trois-Rivières-t, de havas futamként egy teljesen új, hihetetlenül látványos elemmel bővíti majd a naptárunkat. Nem is tudnánk jobb módját elképzelni a 2025-ös szezon indításának.”

A Montreal és Quebec City között található pályán a rajongók fűtött, üvegezett lelátókon követhetik majd a futamokat, miközben a kinti hőmérséklet várhatóan jóval fagypont alatt lesz. Az esemény ideiglenes időpontja január 24-25.

A Trois-Rivières-i Nagydíj korábban 2014 és 2019 között szerepelt a világbajnokság naptárában, a korábbi győztesek között volt Johan Kristoffersson és Timmy Hansen is.

Kristoffersson januárban is előnyben lesz, hiszen neki bőven van tapasztalata a korábban teljesített havas ralikról. Erről beszélt is a Rallycafé Magazin október 6-án megjelenő harmadik számában megjelenő interjúnkban, ahol elmondta, hogy a téli ralik mennyit segítenek neki a rallycrossban.

Azt már korábban bejelentették, hogy a Kymiringre is ellátogat a vb és Eb mezőny, így két helyszín már biztos a naptárban, abban pedig erősen bízunk, hogy Nyirád is újra vendégül láthatja a WorldRX versenyzőit.

foto: @World / Red Bull Content Pool

 

Friss