back to top
2024. október 02. 14:18

KezdőlapORBMegjelent a Zemplén Rally versenykiírása

Megjelent a Zemplén Rally versenykiírása

-

A HUMDA Országos Rally Bajnokság utolsó versenyét október 25. és 27. között rendezik, a verseny központja Szerencsen lesz.

17 gyorsasági szakasz, 165 kilométer távval, a verseny össztávja pedig 698 kilométer lesz. Az ORB, ORC és Historic mezőny számára 1.5-szeres szorzóval adják a pontokat, az ORB2 és ORB3 normál pontot kap. A versenyre október 15-én éjfélig lehet nevezni.

A Zamplén Rally versenyközpontja a Hotel Huszárvárban lesz Szerencsen, a szervizpark a volt Cukorgyár területén kap helyet.

A program pénteken 18 órától a rajtceremóniával kezdődik, majd szombaton a Disznókő, Szemere, Fony, Erdőbénye kört kétszer teljesíti a mezőny, de a nap záró szakasza  újra Disznókő lesz, amit így háromszor abszolválnak a párosok.

Fotó: Sári Péter

Vasárnap Aranyosivölgy, Óhuta, Hernádvécse és Mád a négy gyorsasági, ezeken szintén kétszer megy végig az ORB, ORC és Historic, a Power Stage a 9.75 kilométeres mádi szakasz lesz.

Az ORB2 szombaton és vasárnap az első kört teljesíti, így nyolc szakaszon versenyeznek. Nekik az jelent nehézséget, hogy ismétlés nincs, mind a nyolc pályát fel kell írniuk.

Az ORB3 szombaton délután teljesíti a négy gyorsaságiból álló kört, majd a Disznókó és Szemere szakaszon dupláznak.

A Zemplén Rally versenykiírása itt olvasható.

Csomós Győr
foto:Sári Péter

Friss