back to top
2024. október 02. 22:37

KezdőlapWRCEvans egyetért a Toyotával, mely csapatutasítást intézhetett volna Chilében

Evans egyetért a Toyotával, mely csapatutasítást intézhetett volna Chilében

-

Elfyn Evans elégedett a második hely megszerzésével a Chile Rallyn, és nem bánja, hogy a Toyota nem kérte szombat este lassításra Kalle Rovanperát. 

A Chile Rallyn azt követően, hogy Sébastien Ogier már pénteken defektes kerék cseréje miatt sok időt vesztett, majd szombat reggel kiesett, miután egy úton lévő szikla eltörte a Toyota felfüggesztését, Elfyn Evans segíthette volna csapatutasítással. 

Ehhez Kalle Rovanperát kellett volna megkérni, hogy engedje át a szombat esti első helyet Elfyn Evansnek, hogy a verseny első felében a legtöbb pont megszerzésére legyen lehetősége a walesi pilótának. 

A Toyota azonban nem hozott csapatutasítást, amivel Elfyn Evans is egyetért. 

“A csapat kiváló autót biztosított számunkra Chilében, és sikerült is egy jó eredménnyel ezt meghálálni – mondta Elfyn Evans. – Örülök, hogy nekem is sikerült egy jó eredményt elérni a második helyezéssel. A kettős siker egyértelműen jó eredmény volt a csapat számára. A saját szemszögemből azonban nyerni szerettem volna. A csapatnak egyértelmű álláspontja van a csapatutasítássokkal kapcsolatban, amivel ezen a versenyen sem szeretett volna szembe menni. Ezzel teljesen egyetértek. Mindenkinek a saját erejéből kell elérni jó eredményt és ez teljesen rendben is van.” 

Evans a Chile Rally után az egyéni világbajnokság negyedik helyén áll 46 pont hátránnyal az éllovas Thierry Neuville mögött, amennyiben szombaton az első helyért járó pontokat szerezhette volna meg három ponttal tudott volna többet szerezni, amivel még mindig a negyedik helyen állna.  

Friss