back to top
2024. október 03. 17:31

KezdőlapWRCLappi kemény volt önmagához: „Eléggé haszontalanok voltunk”

Lappi kemény volt önmagához: „Eléggé haszontalanok voltunk”

-

Esapekka Lappi és a visszavonuló Janne Ferm utolsó WRC-futama csalódással végződött, a páros nem ért célba a Chile Rallyn.

Nem így tervezte a búcsúztatást Esapekka Lappi, akinek a Chile Rally volt az utolsó versenye állandó navigátorával, a visszavonulás mellett döntő Janne Fermmel. A Hyundai finn párosa közvetlenül a power stage előtt adta fel a versenyt.

„Jó lett volna végigmenni Jannéval a power stage-en, de sajnos nem jött össze” – mondta Lappi csalódottan. A finn pilóta az egész hétvégén nem találta a tempót, defektje is volt, kétszer pedig elhagyta az autója elejét, másodszor a hűtő is megsérült, ezért kell feladnia a versenyt.

„Nem így terveztem, szerettem volna egy kicsit gyorsabb lenni a hétvégén. Nem számítottam arra, hogy az első ötben leszek, de azért arra igen, hogy valahol a közelében. Vasárnap az volt a feladat, hogy támadjak és a Toyoták közé kerüljek, ezzel kicsit elosztva a pontokat. De egyszerűen nem volt meg a sebességem – mondta Lappi. – Az utolsó előtti szakaszon támadtam igazán, ahol szintén elvesztettem a lökhárítót. De végül vasárnap is elég haszontalanok voltunk. Szóval, nem sok pozitívum származott a hétvégéből.”

Ferm a visszavonulás mellett döntött, Lappi jövője azonban továbbra is bizonytalan a WRC-ben. Korábban elmondta, hogy részmunkaidőben továbbra is szívesen vezetne, picit több futammal és kevesebb szünettel, mert a három hónapos kihagyás a Stafari Rally után nagyon sok volt neki. A Hyundai még nem hozta nyilvánosságra, ki(k) és milyen felállásban vezeti(k) a harmadik autót jövőre.

„Nem végeztük el azt a munkát, amit kellett volna, de jó csapatjátékosok voltunk – összegzett Lappi. – Vasárnap leállítottuk az autót a power stage előtt a folytatás érdekében, ami szintén a csapatmunka része.”

A WRC a Közép-Európa Rallyval folytatódik október 17–20-án, azon a versenyen Andreas Mikkelsen vezeti a Hyundai harmadik autóját.

Friss