back to top
2024. október 06. 16:18

KezdőlapERCPaddon hazájában aratott győzelemmel készült az ERC-szezonzáróra

Paddon hazájában aratott győzelemmel készült az ERC-szezonzáróra

-

Hayden Paddon magabiztosan nyerte az Új-Zélandi Rally Bajnokság utolsó előtti versenyét, melyet az ERC-szezonzáró előtt egy héttel rendeztek. 

A hétvégi Rally Bay of Plenty futa előtt Ben Hunt 18 pont előnnyel vezette az Új-Zélandi Rally Bajnokságot Hayden Paddon előtt. 

A tavalyi Rally Európa-bajnok az eddig megtartott öt versenyből négyet megnyert, azonban Hunt szinte folyamatosan második és harmadik helyen végezve tartotta bajnoki első helyét. 

A hétvégi versenyen is a két versenyző nagy csatájára lehetett számítani, azonban Hunt egy defekt miatt sok időt vesztett és végül csupán a harmadik helyet szerezte meg, miközben Paddon bő három perc előnnyel szerezte meg a győzelmet Emma Gilmour előtt. 

Az, hogy a szezonzáró előtt miként is áll a bajnokság nem lehet biztosan tudni, mivel Hayden Paddon a saját közösségi oldalán arról írt, hogy átvette a vezetést a bajnokságban, míg az Új-Zélandi Rally Bajnokság hivatalos oldala 12 pontos Hunt-vezetést írt. Számításaink szerint is néhány pont előnnyel Paddon vehette át a vezetést…  

A szezonzáró Rally of Whangarei versenyt, mely az Ázsia-Óceánia Rally Bajnokság (APRC) nagy döntője is lesz, november 8-10. között rendezik. 

Friss