back to top
2024. október 08. 20:27

KezdőlapWRCAdrien Fourmaux távozását vetítheti elő a legutóbbi interjúja

Adrien Fourmaux távozását vetítheti elő a legutóbbi interjúja

-

Az M-Sport pénzhiányára panaszkodott a Hyundai által csábított Adrien Fourmaux, ami elég beszédesnek tűnik.

Az egyik legfelkapottabb téma a nyár óta Adrien Fourmaux helyzete. Marad az M-Sportban, vagy a Hyundaihoz szerződik? A Chile Rally után azt mondta, már döntött, és hamarosan mi is megtudjuk, hogyan. A DirtFishnek adott interjúja azonban a távozását vetítheti elő.

Fourmaux annak ellenére fut parádés szezont, hogy az M-Sport lehetőségei messze elmaradnak a gyári csapatként működő Toyota és Hyundai mögött (több gyártó meg sajnos nincs a WRC-ben). Négy dobogós helyezést ért el az idén, és csak némi technikai probléma gátolta meg abban, hogy Chilében versenyben legyen az ötödik dobogójáért, végül így ötödikként zárt.

„A teszten kipróbáltunk néhány fejlesztést, amelyek aztán a versenyre nem érkezett meg, pedig ott is jól jöttek volna. Ez elég frusztráló. A háttérben ott vannak az újdonságok, csak nem jönnek – mondta Adrien Fourmaux. – Mindig ugyanaz az oka.”

Amikor a DirtFish rákérdezett, hogy a pénzre utal-e, egyértelmű igen jött válaszként.

A helyzet persze nem új, és mindenki tisztában is van az M-Sport anyagi korlátaival, a pilóta azonban nyilvánosan először panaszkodott miatta. Könnyen lehet, hogy ezek a mondatok már a távozás tudatában fogalmazódtak meg – persze amíg nem történik meg a hivatalos bejelentés, még semmi sem biztos.

Mindenesetre ha az M-Sport maradásra is bírja Fourmaux-t, javítania kell a Ford Puma teljesítményén.

Friss