back to top
2024. október 09. 14:20

KezdőlapWRCMunster mindent megtesz, hogy jövőre is Rally1-es autója legyen

Munster mindent megtesz, hogy jövőre is Rally1-es autója legyen

-

Grégoire Munster a csapattársával ellentétben bevallottan nagyon szívesen maradna az M-Sport pilótája.

Amíg Adrien Fourmaux lehet, hogy távozik az M-Sporttól, addig csapattársa Grégoire Munster abban reménykedik, hogy maradhat. A WRC legutóbb futama, a Chile Rally volt az első, amelyen Munster úgy indult, hogy már korábban versenyzett rajta Rally1-es autóval, hiszen tavaly pont ott mutatkozott be a Ford Puma volánjánál. A fejlődés szemmel látható, hiszen a tavalyi 13. helyet követően az idén hetedik lett, és többször ott volt a legjobb ötben a gyorsasági szakaszokon.

„Azt hiszem, mindenkinek megmutattuk, hogy ha ismerjük a szakaszt, és ha már teljesítettük azt egy Rally1-es autóval, akkor képesek vagyunk az élmezőnyben harcolni, vagy legalábbis nagyon közel ahhoz – mondta Munster a WRC honlapjának. – Megmutattuk, hogy mekkorát léptünk előre azóta, hogy először mentünk ezzel az autóval. Mindent megteszünk azért, hogy megpróbáljunk a Pumában maradni a következő szezonban, de tudjuk, hogy nincs túl sok hely. Világbajnokok ellen versenyzünk ezekkel az autókkal, ami nem könnyű, de azt hiszem, mutatunk némi állandóságot. Legközelebb a Közép-Európa Rallyn versenyzünk, ami trükkös lesz, de ez az egyik kedvenc pályám, úgyhogy már nagyon várom.”

És hogy legyen összehasonlítási alapunk: Munster tavaly a hetedik helyen végzett. Tekintettel arra, hogy ekkor mutatkozott be aszfalton a királykategóriában, nem volt éppen rossz eredmény.

Friss