KezdőlapWRCMégis kikerülhetnek a hibrid egységek a Rally1-es autókból 2025-től

Mégis kikerülhetnek a hibrid egységek a Rally1-es autókból 2025-től

-

Média információ szerint komolyan felvetődött annak lehetősége, hogy a Rally1-es autókban 2025-től nem használnának hibrid rendszert, mivel azokat már a csapatoknak kellene javítani is, ez pedig komoly költség növekedést jelentene. 

A Dirtfish megtudta, hogy a következő szezontól annak ellenére is kikerülhetnek a Rally1-es autókból a hibrid egységek, hogy ezek 2026 végéig történő megtartásáról döntött az FIA idén júniusban. 

Azonban a következő szezontól a meghibásodott hibrid rendszereket is a csapatoknak kellene javítaniuk, ami jelentősen növelné költségeiket. Eddig a meghibásodott egységeket elég volt alaphelyzetbe állítani. 

“A csapatok arról tájékoztattak bennünket, hogy a hibrid rendszerek javítása több, mint 1 millió euróval növelné költségeiket – mondta egy forrás a Dirtfishnek. – Eddig amikor azt hallottuk egy-egy szakasz végén a versenyzőktől, hogy a hibrid rendszerük nem működik, elég volt alaphelyzetbe állítani azt, most azonban javítani is a csapatoknak kellene. A javítás költsége pedig 50 000 eurótól kezdődik. A változás komoly vitát váltott ki azt illetően, hogy maradjon-e a hibrid rendszer 2025-ben is az autókban.” 

Az amerikai média oldal információja szerint a hibrid rendszer megtartásáról a hétvégén történik szavazás, aminek eredményét a hónap végén a Motorsport Világtanács ülésén fogadnák el. 

Friss