back to top
2024. október 12. 22:23

KezdőlapERCPaddon nagy csatában vezet a Szilézia Rallyn hét gyorsasági után

Paddon nagy csatában vezet a Szilézia Rallyn hét gyorsasági után

-

Hayden Paddon szoros csatában, de irányítja a Szilézia Rallyt, így egyre közelebb kerül második Eb címéhez, míg csapatát ugyancsak bajnoki címhez segítheti. 

Paddon nagy csatában vezet a Szilézia Rallyn, Franceschi nehéz helyzetben négy szakasz után

Akárcsak délelőtt, délután is az első két szakaszon volt a leggyorsabb Hayden Paddon, míg a szombati harmadik pályán voltak nála gyorsabb versenyzők is, azonban az új-zélandi versenyző így is szakaszról szakaszra egyre közelebb kerül második Európa-bajnoki címéhez, mivel a versenyt hét gyorsasági után 6.1 másodperccel vezeti Andrea Mabellini előtt. 

Paddon egyetlen riválisa, Mathieu Franceschi délelőtt az autó rossz beállítása miatt nem tudott elég gyors lenni, délutánra azonban kissé gyorsulni tudott, ennek is köszönheti, hogy az ötödik helyen várhatja a napzáró szuperspeciál szakaszt. 

Paddon első helye pedig bajnoki címet érhet csapatának, a BRC Racingnek is, hiába áll az MRF Team két legjobb versenyzője közvetlenül az új-zélandi versenyző mögött, míg Paddon csapattársa, Jaroslaw Szeja csak a kilencedik helyen, az olasz csapat így is magabiztos előnyben van a csapatok között. 

Hayden Paddon első helye azonban még korántsem biztos, mivel Mabellini jó tempóban tudott autózni szombaton és csupán 6.1 másodperc a különbség a két versenyző mögött, míg Simone Tempestini délután a harmadik helyre tudott lépni Miko Marczykot 4.6 másodperccel megelőzve, míg a lengyel versenyzőt Franceschi követi.  

Grzegorz Grzyb délután sokat küzdött, így egészen a hatodik helyig csúszott hátra, míg mögé Jon Armstrong lépett, aki mindkétszer a leggyorsabb volt a verseny leghosszabb szakaszán. Az ír versenyző reggel műszaki hiba miatt vesztett időt. 

Szombaton tehát még egy szuperspeciál van hátra, míg vasárnap hat gyorsaságival folytatódik az ERC-szezonzáró, a délutáni versenyzést pedig eső nehezítheti, és ekkor még könnyen előfordulhat, hogy a verseny állása a mostanihoz képest alaposan felborul. 

Eredmények

Friss