back to top
2024. október 16. 17:29

KezdőlapHírekFourmaux győzelemmel, Szombathelyi kategória hetedik helyen zárt a RallyLegenden

Fourmaux győzelemmel, Szombathelyi kategória hetedik helyen zárt a RallyLegenden

-

A RallyLegend WRC kategóriájában Adrien Fourmaux szerezte meg a győzelmet, míg a historic mezőnyben az előkelő hetedik helyen zárt Szombathelyi Péter. 

A RallyLegend három szakasszal zárult vasárnap, és a WRC kategóriában, ahogy az várható Adrien Fourmaux úgy szerezte meg a győzelmet, hogy közben még a nézőket is szórakoztatta a Rally1-es hibrid Ford Pumával. A kategória második helyét Luca Pedersoli Hyundai i20 Coupe WRC-vel, míg a harmadikat Heikki Kovalainen Citroen C3 WRC-szerezte meg. A mezőny legjobb magyar eredménye Kazár Miklós és Begala Tamás nevéhez fűződik, akik a 15. helyen értek célba Mitsubishi Lancer Evo IX R4-gyel. 

A Historic mezőnyben született a legjobb magyar eredmény abszolútban, miután Szonbathelyi Péter és Heffner Gergő a hetedik helyen zárt Lada VFTS-sel, de ugyancsak a Top10-ben zárt Gaál Ferenc és Tóth Sándor Lada 21013-mal. A kategóriában Simone Brusori szerezte meg a győzelmet Porschéval a Talbot Sunbeamet vezető Stefano Rosati és az ugyancsak Porschéval induló Alessandro Bonafé előtt. 

A Classic mezőnyben Gabura Krisztián és Kertész Krisztián ugyancsak az élmezőnyben zárt BMW E30-cal az abszolút 10. helyet megszerezve. A kategória leggyorsabb versenyzője Simone Romagna volt Lancia Deltával, aki a subarus Andrea Saccheggiani és a BMW-s Valli Ilt előzte meg 

A verseny azonban legalább szól a látványról is, mint az eredményekről, amit elsősorban a videók adnak vissza. 

Friss