back to top
2024. október 22. 13:39

KezdőlapWRCTanak: Elképesztően szoros csatát sikerült megnyernünk a Közép-Európa Rallyn

Tanak: Elképesztően szoros csatát sikerült megnyernünk a Közép-Európa Rallyn

-

Ott Tanak idei második győzelmét szerezte a WRC-ben, miután szoros csatában az első helyen zárta a Közép-Európa Rallyt. 

Négy napon át hatalmas csata zajlott a Közép-Európa Rallyn, melyt végül Ott Tanak nyert, aki képes volt nagyobb hiba nélkül versenyezni a nehéz körülmények között, és autója sem hibásodott meg. 

“Probléma nélkül túljutottunk ezen a versenyen, ez mindenképpen pozitív volt – mondta Ott Tanak a verseny végén. – Nagyon sok volt a szoros csata, a verseny alatt nem volt idő levegőhöz sem jutni. Valószínűleg nem lesz könnyebb a helyzet Japánban sem. A verseny nagyon szoros volt az elejétől a végéig. Négyen nagyon közel voltunk egymáshoz, és a körülmények sosem voltak könnyűek. A mai nap volt talán a legtisztább az időjárást tekintve, de így is nagyon változó volt a tapadás az utakon, nem volt könnyű megjósolni, hol van tapadás és hol nincs.” 

Tanak legnagyobb riválisa, Sébastien Ogier már vasárnap reggel elvesztette a vezető helyet egy kicsúszás után, majd az utolsó előtti szakaszon balesetet szenvedett és kiesett. 

“Vasárnap reggel átvettük a vezetést, de még így is nagyon kellett sietnünk, mert Sebéstien is sietett, végül a csatánkat egy vezetői hiba döntötte el, amit nagyon sajnálok.” 

Tanak nyerte a drámai Közép-Európa Rallyt, a Hyundai történelmet fog írni Japánban

Tanak győzelme ellenére is csupán 4 ponttal szerzett többeti pontot szerzett, mint Thierry Neuville, így a bajnokságban 25 pont a különbség kettejük között. A gyártók bajnokságában azonban a Hyundai 15 ponttal előzi meg a Toyotát. 

“Már versenyek óta a csapatbajnokság alakulására figyelek, és ez nem fog változni Japánban sem. Jelenleg túl messze vagyunk Thierrytől. A 25 pont bár még ledolgozható, azonban könnyen meg is tartható. Thierry tudja, hogy miként kell ezt az előnyt beosztani. A gyártók bajnoksága azonban sokkal nyitottabb, így erre koncentrálunk elsősorban.” 

A WRC-szezonzáró Japán Rallyt egy hónap múlva rendezik. 

Friss