back to top
2024. október 22. 21:22

KezdőlapWRCTakamoto Katsuta: „Minden összezavarta a fejemet”

Takamoto Katsuta: „Minden összezavarta a fejemet”

-

A Toyota japán pilótája, Takamoto Katsuta erőteljesen tért vissza a kispadra ültetését követően, de bevallotta, hogy nehéz volt feldolgozni a helyzetet.

Takamoto Katsuta teljesítménye a figyelem középpontjába került a Közép-Európa Rallyn, mivel mindenki arra volt kíváncsi, hogyan reagál arra, hogy a csapata a sorzatos esései után a kispadra ültette, és a csak a tévében nézhette a Chile Rallyt.

A japán pilóta stabilan versenyzett, már pénteken szakaszt nyert, vasárnap pedig a legjobb volt, hiszen megnyerte az aznapi értékelést, és behúzta a power stage-et is. Összességében negyedik lett, de az előző hónapokhoz képest már az is nagy előrelépés volt, hogy célba ért.

„Még mindig úgy érzem, hogy a jövőben jobban is tudok menni, szóval azt nézem, hogy min tudok még javítani. A szünet lehetőség adott arra, hogy még többet gondolkodjak – mondta Katsuta. – Kiderült, ki támogat igazán és kire kell hallgatnom. Szép pillanat volt, amikor rájöttem, milyen emberek vesznek körül, és nagyra értékelem a támogatásukat. Az életben mindig jöhetnek nehéz helyzetek, de az elmúlt néhány hónap életem legnehezebbjei közé tartozik.”

Sosem volt kérdés, hogy Katsutának megvan a kellő sebessége, az állandóság azonban hiányzott neki – a Közép-Európa Rallyn azonban végre ebből is mutatott valamit.

„Nagyszerű érzés volt így befejezni a hétvégét. Vártam egy olyan helyzetre, amikor végig nyomni tudom, és végül vasárnap reggel megkaptam ezt a lehetőséget – mondta Katsuta. – Ezzel együtt a verseny befejezése volt a legfontosabb, még a vasárnapi értékelés és a power stage megnyerésénél is fontosabb. Az egész történet, az összes pletyka, minden összezavarta a fejemet, ez nehéz helyzet volt a pályafutásomban és az egész életemben is. Jó volt így visszatérni, most egy kicsit fellélegezhetek. Úgy érzem, végre elvégeztem azt a munkát, amit a csapat várt tőlem.”

Friss