back to top
2024. október 23. 12:24

KezdőlapWRCNeuville óvatossága lehet a Toyota esélye a Hyundai megelőzésére

Neuville óvatossága lehet a Toyota esélye a Hyundai megelőzésére

-

Furcsa módon az segíthet a Toyotának a gyártók bajnokságában a szezonzáró Japán Rallyn, hogy a pilóták versenyét már elbukta, Thierry Neuville pedig még nem nyerte meg.

Tizenöt pont. Ekkora előnnyel érkezik a szezonzáró Japán Rallyra a Hyundai Motorsport, amely a Thierry Neuville, Ott Tänak, Andreas Mikkelsen hármassal indul az év utolsó versenyén. A csapat esélyeit javítja, hogy a rivális Toyota Gazoo Racing nem a legerősebb felállásában érkezik, a részmunkaidős Kalle Rovanperä ugyanis már letudta a szerződésében szereplő versenyt, és Sébastien Ogier-vel ellentétben esze ágában sem volt ennél többet vállalni.

A Toyota így a Sébastien Ogier, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta trióval megy majd Japánba, és furcsa módon az lehet az előnye, hogy a pilóták világbajnoki címéről már lemondhatott, így a versenyzőknek nem kell óvatoskodniuk, nyomhatják, ahogyan a csövön kifér. Ezzel ellentétben Thierry Neuville elsősorban a saját világbajnoki címének megszerzésére törekszik, ha már a Közép-Európa Rallyn nem tudta bebiztosítani, és kockáztatás nélkül vezethet Japánban.

„A konstruktőri bajnoki cím is kockán forog, és meg kell próbálnunk segíteni a csapatot, ha tudjuk. De ne felejtsük el, hogy a csapat harmadik autója is ott lesz, hogy pontokat szerezzen – emlékeztetett Neuville. – Ismerjük a célunkat, és tudjuk, hogy mit kell még tennünk. Ha Japánban rosszul alakulnak a dolgok, még mindig ott van a vasárnap, ahol tizenkét pont a tét. Nekünk csak hatot kell szereznünk. Nagyon jó helyzetben vagyunk, ha úgy végezzük a munkánkat, ahogy képesek vagyunk rá, az kifizetődik.”

Thierry Neuville 25 ponttal vezet csapattársa, Ott Tänak előtt, aki elsősorban a csapatért megy majd, tehát a belga pilótának valószínűleg pontokat kell szereznie pályafutása első világbajnoki címének megnyeréséhez. A Japán Rallyt november 21. és 24. között rendezik meg.

Friss