back to top
2024. október 23. 16:22

KezdőlapERCMabellini fejlődött a legtöbbet idén az ERC-ben a szurkolók szavazatai alapján

Mabellini fejlődött a legtöbbet idén az ERC-ben a szurkolók szavazatai alapján

-

Az olasz Andrea Mabellini Idén az ERC-szezon végén a negyedik helyet szerezte meg a bajnokságban, a skodás versenyző idei teljesítménye pedig a szurkolók szerint is meggyőző volt. 

Andrea Mabellini idén fantasztikus fejlődést mutatott be az ERC-szezon során, hiszen a Ceredigion Rallyn első dobogós eredményét szerezte, majd a szezonzáró Szilézia Rallyn első futamgyőzelmét is begyűjtötte. 

Az ERC szokásos év végi közönségszavazása során pedig a szurkolók szerint az olasz versenyző fejlődött idén a legtöbbet, ráadásul ezt a címet úgy érdemelte ki Mabellini, hogy a szavazást még a szezonzárón aratott győzelme előtt lezárták. 

A 25 éves pilóta végül a bajnokság negyedik helyén zárt Hayden Paddon, Mathieu Franceschi és Miklaj Marczyk mögött. 

„Fantasztikus élmény volt az ERC-ben eljutni a Rally5-ös autóból már a Rally4-es autóig is, idén pedig most sikerült megszerezni az első győzelmem Rally2-es autóval is, ami hihetetlen, és köszönjük mindenkinek, aki a kezdetektől támogatott minket – mondta az olasz Mabellini az ERC honlapjának. – Nagyon örülünk a díjnak, immár második éve, hogy az ERC legtöbbet fejlődött versenyzője lehetünk. Remélhetőleg a következő szezon még ennél is többet tartogat számunkra.” 

Friss