back to top
2024. október 24. 22:05

KezdőlapORBHat páros között dől el az ORC bajnoki cím a Zemplén Rallyn

Hat páros között dől el az ORC bajnoki cím a Zemplén Rallyn

-

A másfélszeres szorzójú Zemplén Rally előtt még hat páros esélyes az ORC abszolút bajnoki címére, Marozsi Zsolt csupán minimális előnnyel várhatja a hétvégi versenyt. 

Az ORC-szezon eddigi öt versenye során összesen négy páros tudott versenyt nyerni. A szezont még Marozsi Zsolt és Boros Máté kezdte futamgyőzelemmel a Rally Hungaryn Hyundai i20 RS 2.0-val, majd Diósgyőrben már Hevesi Norbert és Németh “16V” Péter volt a leggyorsabb BMW E36-tal, Pécsett és Székesfehérváron Rongits Attila és Hannus László Mitsubishivel nem talált legyőzőre, míg Győrben Balla Tamás és Brunczvik Zoltán volt a leggyorsabb ugyancsak Mitsubishivel. 

A szezonzáró, másfélszeres szorzójú Zemplén Rally előtt a bajnokságot Marozsi Zsolt 2.25 pont előnnyel vezeti Balla Tamás előtt, míg Rongits Attila 27 pont hátránnyal áll. 

Több, mint 100 páros nevezett a Zemplén Rallyra

Ha az erőviszonyokat nézzük, akkor a fenti három versenyző harcolhat meg igazából a bajnoki címért, azonban mivel 50 pont szerezhető az ORC utolsó futamán, így a ladás Bodogán Ferenc 29.5, Hulmann Gábor 38.5, míg az R2-es Skodával versenyző Kronome Ákos 46.5 pontos hátránya sem ledolgozhatatlan. 

Friss