2024. április 24. 01:47

KezdőlapERCSikeresen debütált az új Rally3-as Ford az ERC-ben

Sikeresen debütált az új Rally3-as Ford az ERC-ben

-

Jon Armstrong vezetésével győzelemmel és abszolút 19. helyezéssel debütált a vadonatúj Ford Fiesta Rally3 evo a Rally Európa-bajnokságon. 

Jon Armstrong megnyerte az ERC3 értékelését a Kanári-szigetek Rallyn, ami kevésbé volt nehéz, hiszen a kategóriában egyedül állt rajthoz, ugyanakkor az abszolút 21., és ERC értékelés 19. Helyét is megszerezte a brit versenyző Cameron Fair navigálásával, ami már sokkal inkább dicsérendő, hsiezn jó néhány Rally2-es autót is sikerült megelőznie. 

Mindezt pedig a vadonatúj Ford Fiesta Rally3 evo volnjánál sikerült elérnie. 

“Nagyon élvezetes volt a verseny a Rally3 evoval – mondta Jon Amstrong a verseny után. – Nagyon jó volt segíteni ennek az autónak a fejlesztése során az M-Sport Poland csapatnak, örülök, hogy az autóval elsőként mi indulhattunk. Nagyjából 1.5 másodperccel voltunk lassabbak a leggyorsabb versenyzőknél kilométerenként, ezért a tempóval is elégedett vagyok. Az autóval is nagyon elégedett vagyok, különösen az elülső hűtéssel és a fékrendszerrel. Nem voltak túlmelegedési problémák, jól működtek a fékek. Nagyszerű a gyorsulás is a rövid váltóval, egyértelműen érezhető, hogy gyorsabb az új autó az elődjénél. 2021-ben még nem sikerült a leggyorsabb Rally4-es autókat megverni. Nyilván azok az autók gyengébbek a Rally3-as autónál, ugyanakkor könnyebbek annál és most sikerült mindet megelőzni.”

Fotó: FIA ERC

Friss