back to top
2024. július 07. 11:39

KezdőlapERCAz Észt Rallyn is lesz világbajnok versenyző

Az Észt Rallyn is lesz világbajnok versenyző

-

A svéd Skandináv Rallyhoz hasonlóan az észt Európa-bajnoki versenyen is indul rally világbajnok, Ott Tanak Rally1-es Hyundaijal áll rajthoz.

A korábbi évekkel ellentétben idén az Észt Rally nem a WRC, hanem az ERC-naptárban kapott helyet, azonban így is kiváló alkalom lesz arra, hogy a Lett Rallyra lehessen készülni, ezért is áll rajthoz Ott Tanak egy Rally1-es Hyundai i20-szal.

14 gyorsasági szakasz vár az Észt Rally mezőnyére

Urmo Aava, a verseny igazgatója ezt az észt Postimees magazinnak árulta el.

“Fontosnak tartottuk, hogy idén is minden élmezőnybe tartozó észt versenyző jelen lehessen a versenyünkön – mondta a korábbi WRC-pilóta. – Az ERC-futam mellett pénteken és szombaton az észt bajnokit is megtartjuk, vasárnap pedig egy kupa versenyt rendezik. Ez jó lehetőséget kínál Ott Tanak és Martin Jarveoja számára, hogy elinduljon versenyünkön és ezt Rally1-es autóval tehesse meg.”

Egy magyar páros indul a sztárokkal teli Skandináv Rallyn

A jelenlegi programtervezet alapján az észt bajnoki mezőny az ERC-versenyzők után teljesíthetik majd a pályákat.

“Tárgyalunk más WRC-versenyzővel is, azonban arról, hogy ő is rajthoz áll, még nem dölt el. Erről csak később tudunk tájékoztatást adni.”

Mivel kevés a teszteléssel tölthető napok száma a WRC-csapatok számára, ezért nemzeti futamokon szoktak a versenyzők készülni, így a 2019-es világbajnok Tanak számára is jól jön az Észt Rally a Lett Rally előtt.

Az Észt Rallyt a Lengyel Rally után egy héttel rendezik.

Friss