back to top
2024. szeptember 08. 01:33

KezdőlapERCA 10-szeres ERC-futamgyőztes olasz legenda készen áll visszatérni az Eb mezőnyébe

A 10-szeres ERC-futamgyőztes olasz legenda készen áll visszatérni az Eb mezőnyébe

-

A 11-szeres olasz bajnok Paolo Andreucci az olasz rallysport egyik legendás versenyzője 2018 után tér vissza az ERC legerősebb kategóriájába a hétvégi Róma Rallyn. 

Paolo Andreucci bár karrierje során elsősorban Olaszországban indult teljes bajnoki szezonokban, egy-egy verseny erejéig versenyzett nemzetközi futamokon is, így 12 WRC-futamon és 80 ERC-futamon, ráadásul az Eb-n 10 futamot megnyert és 33 alkalommal állt dobogón. 

Az 59 éves olasz legenda hazájában 11 alkalommal szerzett bajnoki címet, hat év után pedig ismét rajthoz áll az ERC legerősebb kategóriájában, miután egy Citroen C3 Rally2-vel elindul a hétvégi Róma Rallyn, azt követően, hogy tavaly Rally3-as Renault-val versenyzett az olasz főváros versenyén. 

Négy magyar páros a Róma Rally hihetetlenül erős mezőnyében

„A Róma Rally az egyik legjobb versenyünk Olaszországban” – mondta Andreucci az ERC hivatalos oldalának, aki a verseny 2013-as indulása óta hétszer állt rajthoz, és kettő kivételével minden alkalommal a dobogón végzett. „2013-ban versenyeztem itt először, amikor a verseny még nem volt része az országos bajnokságnak, és azonnal rájöttem, hogy nagy jövő előtt áll a rendezvény. Max Rendina szervezőként megtalálta a módját, hogy egyedivé tegye, és minden bizonnyal idén is jó kihívás lesz. A magunk részéről mindent beleadunk, öröm lesz a Colosseumnál kezdeni, egy egyedülálló környezetben.” 

A Róma Rally pénteken előbb kvalifikációval, majd este az egyik leghíresebb olasz történelmi helyszínnél rendezendő szakasszal kezdődik. 

Friss