back to top
2024. szeptember 19. 03:30

KezdőlapERCMarczyk szerint Walesben derül ki, hogy tud-e harcolni az Eb címért

Marczyk szerint Walesben derül ki, hogy tud-e harcolni az Eb címért

-

Miko Marczyk a Barum Rally drámái után beszállt az Eb címért folytatott csatába, szerinte a walesi Ceredigion Rallyn kiderül, hogy valóban lesz-e esélye a bajnoki címre. 

Egészen a Barum Rallyig úgy tűnt, hogy az idei Eb címért a címvédő Hayden Paddon és az idei szezon meglepetése, Mathieu Franceschi tud harcolni, azonban a cseh futamon mindketten problémákba ütköztek, amit Miko Marczyk ki tudott harcolni és 24 pontra megközelítette a bajnoki éllovas Paddont. 

Azonban mivel a szezon végén csak a hét legjobb eredmény számít, jelen állás szerint a Barum Rally 7 pontja eshet ki Paddon eredményei közül, míg Marczyk esetében a római öt pont. Így pedig Paddon 7 ponttal vezetne Franceschi, és 22 ponttal Marczyk előtt a szezon végi két verseny előtt. 

Marczyk szerint sorsdöntő verseny lehet számára a walesi Ceredigion Rally, mely annak ellenére, hogy Paddon korábban már nyert ezen a versenyen, gyakorlatilag mindenkinek új futam lesz. 

“Hayden mögött még mindig viszonylag nagy a hátrányunk, de idén már sok minden történt az Eb és az utolsó két futamon is történhet – mondta a lengyel versenyző az ERC oldalának. – Látok némi reményt arra Walesben, hogy közelebb kerüljünk a riválisokhoz, mert ez a verseny jórészt mindenkinek új lesz. Ezért ez a verseny kulcsfontosságú lesz éd kiderül, hogy a szezonzáró hazai versenyemen lesz-e még esély a címet megszerezni.” 

Marczyk már szerzett néhány információt a Ceredigion Rallyról. 

“Azt már tudom, hogy Walesben olyan aszfaltos utakon zajlik ez a verseny, melyeken sok a bukkanó, de az, hogy mennyire is csúsznak a pályák, csak a helyszínen derül ki. Valószínűleg csak még a verseny során is sokat kell finomítani az autóbeállítást. A Barum Rallyn a változatos körülmények már teremtettek némi walesi hangulatot, mert a Ceredigion Rallyn is hasonlóak lehetnek a körülmények. Elsőre úgy gondolom, hogy a Michelin gumikkal lehet némi előnyünk, mert ezek a gumik jól teljesítenek változatos körülmények között.” 

Marczyk szeretné kihasználni, hogy lehetősége nyílt harcolni az Eb címért. 

“Jó hangulatban várom a versenyt, azok után, hogy megkaptuk a kanári-szigeteki pontokat, majd a Barum Rallyn sikerült szép pontokat szereznünk. A riválisoknak nem volt szerencséjük, de bízom benne, hogy a végsőkig tudunk harcolni.” 

Friss