back to top
2024. október 05. 10:23

KezdőlapERCBonato készen áll a Szilézia Rallyra a súlyos balesete után

Bonato készen áll a Szilézia Rallyra a súlyos balesete után

-

Yoann Bonato június közepén egy francia bajnokin súlyos balesetet szenvedett és három csigolyája is eltört. A sérülés után fél éves kihagyást jósoltak számára az orvosok, azonban az ötszörös francia bajnok már három hónap után ismét versenyautóba ült. 

Yoann Bonato idén a Francia Rally Bajnokság mellett szeretett volna versenyezni az ERC-ben is, azonban ezt csak a Kanári-szigeteken tudta eddig megtenni, ahol a győzelmet is megszerezte. 

Júniusban a Vosges Rallyn azonban súlyos balesetet szenvedett, Citroenjével fának csapódott és a baleset során egy háti és két nyaki csigolyája is eltört. 

A francia versenyzőnek az orvosok hat hónap kihagyást prognosztizáltak, azonban Bonato már szeptemberben visszatért a versenyzéshez a Mont-Blanc Morzine Rallyn, ahol harmadik lett. Ezt az eredményt a Coeur de France Rallyn sikerült még egy helyezéssel megjavítania. 

Következő versenyén pedig már Lengyelországban, az ERC-szezonzáró Szilézia Rallyn kerül sor. 

“A balesetem utáni első, szeptemberi francia verseny még kicsit korainak bizonyult, de egyre jobban vagyok – mondta Bonato az ERC hivatalos oldalának. – Az orvosok azt mondták, hogy három hónap után ismét elkezdhetek versenyezni. Eleinte még hat hónap kihagyást javasoltak, de azt mondták, hogy három hónap után elkezdhetek mozogni, majd később azt mondták, hogy lassan, de visszatérhetek a versenyzéshez. Azóta két versenyen is indultam Franciaországban, most pedig Lengyelország következik.” 

“Az első két versenyemen jól éreztem magam a sérülés után és az eredmény is jó lett. Immáron hatodik bajnoki címemért tudok harcolni, és bár Léo Rossel előnye magabiztos Franciaországban, még bármi előfordulhat az utolsó két versenyen.” 

Bonato videók segítségével készül a Szilézia Rallyra, mely elsőre jó benyomást gyakoroltak rá. 

“Folyamatosan nézem a Szilézia Rallyn készült videókat, amik alapján gyorsnak és dobálósnak tűnnek a pályák, amiket szeretek. A videók még nagyon jó időben készültek, de azt nem lehet megmondani, hogy jövő héten milyen lesz az időjárás. Azt hallottam, hogy a múlt hónapban sok eső volt a verseny környékén, így arra számítok, hogy a Barum Rallyra, vagy a Kanári-szigetek Rallyra fog hasonlítani.” 

Friss