KezdőlapERCFranceschi szerint csak nagyon kis esélye van az Eb-címre

Franceschi szerint csak nagyon kis esélye van az Eb-címre

-

Mathieu Franceschi matematikailag még esélyes az idei Rally Európa-bajnoki címre, azonban a francia versenyző szerint igen kicsi a valószínűsége, hogy megszerezze. 

Hayden Paddon a szezonzáró Szilézia Rally előtt 27 pont előnnyel vezeti az ERC egyéni pontversenyét Mathieu Franceschi előtt, azonban, ha a minuszolást is figyelembe vesszük akkor ez a különbség 20 pont. 

Ahhoz azonban, hogy a francia versenyző legyen a bajnok, saját bevallása szerint igen kicsi az esély. 

“Gyakorlatilag csodára lenne szükség ahhoz, hogy Európa-bajnok legyek – mondta Franceschi az AutoHebdo.fr oldalnak a Szilézia Rally előtt. – Éppen ezért csak a saját versenyemre fogok koncentrálni, és célunk, hogy jól érezzük magunkat. Ahhoz, hogy bajnok legyek Hayden Paddonnak a 10. vagy 11. helyen kellene zárnia, míg nekünk nyerni kellene. Tehát bár van némi esély, az igen kicsi. Ezt az Eb-címet már korábban elvesztettük, amikor nem tudtunk nyerni akkor sem, amikor esélyünk lett volna. De egy bajnoki cím miatt nem fogom az életemet kockáztatni.” 

Szilézia Rally 2024 – Minden infó egy helyen

A francia skodás versenyző ennek ellenére szeretne minél gyorsabb lenni. 

“Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy egy jó eredménnyel tudjunk zárni Lengyelországban. Szeretném megmutatni, hogy tudunk gyorsak lenni, annak ellenére, hogy új versenyen kell bizonyítani. A cél egyértelműen a dobogó megszerzése, hogy ne felejtsenek el bennünket a szezon után sem.” 

Franceschi számára elsősorban videók nézésével telt a felkészülés a lengyel versenyre mielőtt bejárhatta volna a pályákat. 

“Próbáltam az előző évek videói alapján készülni a versenyre. A szervezők azt ígérték, hogy elküldik számunkra a pályákról készült belső felvételeket, de erre múlt hét csütörtökig várni kellett. Három napig azok alapján próbáltam elkészíteni az itinert, majd hétfőn érkeztünk Lengyelországba. Szerdán volt egy egy napos tesztünk, ami jól sikerült, mivel délelőtt esett, délután pedig sütött a nap. A szakaszok útfelülete hasonlít a Barum Rallyra, vagy Horvátországhoz, tehát sokat változik a tapadás, ráadásul sok felhordás is lehet. Az utak hasonlítanak az Ypres Rallyra is, hosszú egyenesekkel és elágazásokkal.” 

Friss