back to top
2024. október 16. 18:22

KezdőlapERCPaddon: Továbbra is igyekszem figyelemmel követni az ERC bajnokságot

Paddon: Továbbra is igyekszem figyelemmel követni az ERC bajnokságot

-

Hayden Paddon sorozatban másodszor is megnyerte a Rally Európa-bajnokságot, jövőre azonban valószínűleg már nem fog a sorozatban indulni, de azt a folytatásban is figyelemmel kíséri. 

Hayden Paddon, John Kennard és csapatuk a világ másik végéről, Új-Zélandról is vállalta, hogy 2023-tól az ERC-sorozatban áll rajthoz és megmutatja, hogy még mindig képes kiemelkedő szinten versenyezni. Az új-zélandi versenyző az első évében még a bajnoki cím megszerzésére törekedett, ezért óvatosabban versenyzett. Miután első nem európai versenyzőként megnyerték a kontinsbajnokságot idén szerettek volna dominálni, ami végül különböző problémák, defektek miatt nem sikerült. Az utolsó két versenyen azonban tudott a páros emelni teljesítménye szintjén és végül másodszor is megnyerte a bajnokságot. 

A szezonzáró Szilézia Rally után Paddon összegezte a szezont, és utalást tett arra, hogy jövőre már nem indul a bajnokságban.  

“Az Új-Zélandra való utazás jó alkalom arra, hogy elgondolkodjunk a rali Európa-bajnokságon eltöltött két évünkön, és kifejezzük elismerésünket sok kulcsfontosságú embernek – írta közösségi oldalán Paddon. – Szóval ez következik. 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Az ERC-ben eltöltött két év egyik legélvezetesebb és legigényesebb év pályafutásom során. Az elkötelezettség és az áldozatvállalás abszolút nagy volt, mind személyesen, mind szakmailag. Vannak, akik nem fogják megérteni a ralival járó kihívásokat úgy, hogy a világ másik oldaláról érkeztünk, ami a családot, a pénzügyeket és az egészséget is sújtó áldozatokat követelt, de én hihetetlenül hálás vagyok, hogy a világ legmenőbb autóiban tehetem azt, amit szeretek, és a legjobb emberekkel. Nagyon büszke vagyok arra, hogy két bajnoki címmel tudtam meghálálni azt a munkát és hitet, amit annyi ember fektetett belénk. 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Semmi sem lett volna lehetséges partnereink nélkül, különösen a Hyundai Új-Zéland nélkül, akik 10 éve kitartanak mögöttünk, és nemcsak az én céljaimat támogatták, hanem a csapatunkat és a ralisportot is. A Hyundai NZ sokkal többről szól, mint az autók eladása, lehetőségeket teremt a fiatalok számára, fejleszti a technológiát, és végül mindenki számára jobb jövőt teremt. Ennek a családnak a tagjának lenni hihetetlenül alázatos és büszke, hogy egy ilyen márkát képviselhetek. De néhány hosszú távú hűséges partnerünk is, a Z Energy, a Mitre 10 Trade, a Pirelli Motorsport (akivel beléptünk a WRC-be) és a WinmaX Brakes, valamint minden új-zélandi partnerünk, akik nagy részét képezik a világbajnoki futamgyőztes csapatnak. 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

John (Kennard, navigátor). Mit is mondjak – micsoda legenda! 19 együtt töltött év után az életkor előrehaladtával csak javult, és óriási az elkötelezettsége, hogy versenyezzen velem a világ másik felén. Hatalmas szerepet játszik az autóban és azon kívül is, és nem is tudott volna jobbat találni, akivel mindezt megcsinálná. De 19 év után jó programot kell találni, hogy jövőre megünnepeljük a 20. évfordulónkat is.  

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Az olasz BRC csapatunk. Szívből kijelenthetem, hogy ők a legjobb csapat, akikkel a saját PRG (Paddon Racing Group) csapatunk mellett dolgoztam. A szenvedély és a kemény munka, amit az autóba és a programba fektettek, felülmúlhatatlan, és amikor a dolgok idén kemények lettek, még inkább oda tették magukat. Szeretem a szenvedélyt és a versenyszellemet, amit képviselnek, és igazi megtiszteltetés volt minden csapattaggal együtt dolgozni. Grazie Millie! 

Az egész Rallye Európa-bajnokság közössége, beleértve a versenyzőtársakat, a csapatokat, a kommentátorokat, a médiát és a szervezőket. Ahogy mondom, szerettem az ERC-t, és határozottan úgy érzem, hogy ez a legjobb ár-érték arányú ralibajnokság a világon, világszínvonalú eseményekkel, versennyel és a média megjelenésével. Bízom benne, hogy a jövőben is szorosan követhetem a bajnokságot.

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Ami a jövőt illeti… ki tudja? Idén még van néhány versenyünk Új-Zélandon, de 2025-re vonatkozóan a tervezés folyamatban van, és a PRG csapatunkat szeretnénk nemzetközivé tenni. Rengeteg a tennivaló, de nagyon hálás vagyok a körülöttünk lévő embereknek, és keményen fogunk dolgozni, hogy jó és izgalmas programot biztosítsunk 2025-ben és azon túl is.”

Friss