back to top
2024. szeptember 19. 23:44

KezdőlapF1Újabb horrorbukás Spában, ismét életet menthetett a glória (videó)

Újabb horrorbukás Spában, ismét életet menthetett a glória (videó)

-

Óriási balesettel vette kezdetét a belgiumi Forma-1-es hétvége második napja, amelynek Forma-3-as sprintfutamán könnyedén tragédia történhetett volna, ha nincs a glória.

Száraz időjárás fogadta az ezen a hétvégén a Forma-1-es Belga Nagydíj betétfutamaként szereplő Forma-3-as mezőnyt, de nem kellett eső vagy csúszós pálya ahhoz, hogy ketten is rommá törjék az autójukat.

Alighogy a második körben pályára küldött biztonsági autó elengedte a pilótákat, Bernd Mayländer már jöhetett is vissza, mivel Zane Maloney és Oliver Goethe összeakadtak a szupergyors Blanchimont-kanyarban, és mindketten a falban végezték. A Trident versenyzője ráadásul frontálisan ütközött neki a védősávnak, amitől az autója az oldalára borult, Goethe pedig nekicsapódott.

Mivel a Campos pont ott találta el Maloney autóját, ahol a pilóta feje van, belegondolni is rossz, mi lett volna a bukás végkimenetele, ha nem védi glória a barbadosi pilóta fejét, miközben Goethe sem biztos, hogy nem kapott volna ütést a fejére a szerkezet nélkül. Így viszont mindketten sértetlenül szálltak ki a roncsból.

Spában az utóbbi években megszaporodtak a brutális bukások: tavaly a W Series rendezett roncsderbit az Eau Rouge-ban, 2019-ben pedig Anthoine Hubert vesztette életét a Forma-2-es főfutamon.

A baleset:

 

Forrás:F3 YouTube

Friss