2024. április 26. 18:08

KezdőlapF1Az egyik legfontosabb nő Hamilton életében, mégis mindig helyette cipekedik, de ennek...

Az egyik legfontosabb nő Hamilton életében, mégis mindig helyette cipekedik, de ennek is megvan az oka

-

Többször is kritizálták már Lewis Hamiltont azért, hogy egy nővel cipelteti a holmijait a Forma-1-es versenyhétvégéken, de ebben az érintett szerint sincs semmi kivetnivaló.

Lewis Hamilton a 2016-os szezon eleje óta dolgozik együtt Angela Cullennel. Az akkor 40-es évei elején járó fizioterapeuta és korábbi gyeplabdázó így már lassan hét éve követi mindenhová a Mercedes világbajnokát, akivel azóta szoros barátságot alakított ki. Ennélfogva az új-zélandi hölgy természetesen a rivaldafényt sem kerülheti el, hiszen gyakorlatilag az összes Forma-1-es közvetítésben feltűnik, sokszor pedig csak annyit látunk belőle, ahogyan Hamilton cókmókját cipeli.

Ez pedig nem csak egy-egy kulacsot és a hétszeres világbajnok sisakját jelenti, hanem bizony a 48 esztendős hölgy nem ritkán hatalmas táskákkal megrakodva, és akár még egy rollert is szorongatva próbál Hamilton után sietni. „Az emberek bizonyára nem fogják megérteni, mert kívülről látják, de ő az egyik legnagyszerűbb dolog, ami az életem során történt velem – nyilatkozta Hamilton két évvel ezelőtt Cullenről. – Szerencsés vagyok, hogy sok emberrel dolgozhattam együtt, de ő a legkeményebben dolgozó nő, akihez valaha közöm volt.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angela Cullen (@cullen_angela)

Angela Cullen, avagy Lewis Hamilton árnyéka 

„Fókuszált, önzetlen és békéssé teszi a hétvégéimet. Bármelyik nap bármikor is ébredjek fel, ő mindig pozitív, soha egyetlen egyszer sem volt még negatív, ami nagyon-nagyon fontos. Szerintem fontos az életben, hogy az ember pozitív személyiségű emberekkel vegye körül magát. Nem utazgathat olyanokkal, akik lehúzzák, akik nem ösztönzik arra, hogy jobb legyen, és nem emelik fel, amikor maga alatt van. Olyan emberekre van szükség, akik ezt megteszik érted, ő pedig egy ilyen ember.”

Hamilton tehát nagy becsben tartja Cullent, ami kívülről sokszor nem így tűnhet, hiszen hagyja, hogy a hölgy cipekedjen helyette. Mindez azonban nem udvariatlanság a brit pilóta részéről, és Cullen sem tartja annak. A fizioterapeuta ugyanis elmondta, hogy attól még, hogy jóban vannak, ő ugyanúgy a főnökeként tekint Hamiltonra, a cipekedés pedig a munkája részét képezi.

Van, amikor táskával kell futnia Hamilton után

„Amikor a főnököm felajánlja, hogy cipekedik helyettem, nem hagyom neki, mert az azt jelentené, hogy nem végzem el a munkámat. A rajtrácsra hordott táskáimban minden benne van, amire csak szükség lehet lehet” – jelentette ki a hölgy, hozzaki a hírek szerint évi 113 ezer dollár kap Hamiltontól a szolgálataiért, ami persze nem kevés, de a hétszeres világbajnok évi 60 millió dolláros javadalmazásához képest elenyészően kevés.

Cullen munkája persze nem a cipekedésből áll, de az is fontos részét képezi, hiszen biztosítania kell, hogy minden kéznél legyen, amire Hamiltonnak szüksége lehet. Egy korábbi Instagram-posztban azt is felfedte, hogy miket szokott magával vinni a rajtrácsra. Van nála egy tartalék sisak, tűzálló maszk, kesztyű és még rádió is. Emellett egyéb versenyfelszerelések és vizes palackok is helyet kapnak a táskában fülhallgatók, Hamilton telefonja és egy egészségügyi csomag mellett. Hogy miért van minderre szükség, azt jól mutatja az az eset, amikor egy alkalommal a rajtrácson kilyukadt Hamilton vizes palackja, amit a verseny közben az autóban visz magával, illetve az a sztori, amikor 40 másodperccel a felvezető kör előtt szakadt el a varrás mentén a hétszeres világbajnok kesztyűje, és azon nyomban cserélnie kellett.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angela Cullen (@cullen_angela)

Azért nem mindig rengeteg a csomag 

Így kezdték a közös munkát

A két évvel ezelőtti interjúban a hétszeres világbajnok azt is elmesélte, hogy miként kezdett el együtt dolgozni 2016-ban Cullennel.

„Amikor az ember megérkezik a Forma-1-be, mindenki fizioterapeutákról beszél, de sokuk csak személyi edző, mégis fizioterapeutának hívják magukat. Évekig férfi edzőm volt, de észrevettem, hogy mindig kisebb sérülésekkel bajlódom. Meghúzódott a nyakam, fájt a hátam vagy a fenekem, az edzőm pedig sosem tudott ezen segíteni. Úgyhogy így kellett boldogulnom a versenyhétvégéken, és úgy voltam vele, hogy »ennek semmi értelme, a hétvégéken nem kell edzenem.« Akkor döntöttem el, hogy találnom kell egy fizioterapeutát. Angelához már korábban is jártam odahaza, úgyhogy beszéltem vele, és megkérdeztem, hogy lenne-e kedve velem utazni. Ekkor még nem sejtettem, hogy ilyen nagyszerű kapcsolatunk lesz.”

Friss