back to top
2024. július 04. 21:31

KezdőlapF1Newey elárulta, mit nem fog csinálni, miután elhagyja a Red Bullt

Newey elárulta, mit nem fog csinálni, miután elhagyja a Red Bullt

-

A találgatások során egy dolgot a továbbiakban már nem kell emlegetni a Red Bullt elhagyó Adrian Newey kapcsán.

Mióta hivatalossá vált, hogy Adrian Newey a 2025-ös esztendő elején távozik a Red Bulltól, mindenki azt találgatja, hogy hová megy, illetve egyáltalán folytatja-e a munkát a Forma–1-ben. Nos, előbbi kérdésre továbbra sem tudjuk a választ, de azt most a sztártervező egy menedzserének, Eddie Jordannek adott interjúban elárulta, hogy valószínűleg nem vonul vissza.

„Komolyan megfontolom a csapatváltást, hogy elmenjek máshová és még dolgozzam 4-5 évet, vagy valami ilyesmi” – jelentette ki a 65 esztendős szakember, majd hozzátette: „Jelenleg kicsit fáradtnak érzem magam, de előbb-utóbb valószínűleg ismét belevágok.”

A bikás istállót 19 év után elhagyó mérnökzseni beszélt továbbá arról is, hogy „nagyon kemény volt meghozni a döntést, hogy elhagyom a Red Bullt, de egy csomó ok miatt kellett meghoznom, ők a családom”, illetve elmondta, „soha nem gondoltam, hogy nagy hír lesz [a távozásom], úgyhogy kissé sokkoló volt mindenhol ezt látni és olvasni.”

Távozásának okai között a hírek szerint szerepel, hogy nem tetszett neki a Red Bullon belül kirobbant hatalmi botrány és az, ahogyan kezelték Christian Horner csapatfőnök zaklatási botrányát, illetve az sem, ahogyan korábban próbálták kisebbíteni az érdemeit.

Újabb csapat jelentkezett be a Red Bullt elhagyó Newey-ért

Arról természetesen nem mondott semmit, hogy melyik lehet a következő csapata, de a legtöbben a Ferrarit tartják elképzelhetőnek, míg a hírek szerint az Aston Martin is tett neki ajánlatot.

Ami a nyugdíjas évek alatti munkát illeti, elmondása szerint erre két dolog sarkallja. Az egyik, hogy amikor az apja 65 évesen nyugdíjba ment, kicsit megváltozott, és már nem vágott úgy az esze, a másik pedig, hogy a 90 fölött is aktív korábbi F1-vezér Bernie Ecclestone, illetve a 87 éves IndyCar-vezér Roger Penske is ezt tanácsolta neki.

„Mindketten azt mondták, hogy az agy olyan, mint egy izom. Dolgoznia kell, úgyhogy dolgoztatni kell.”

Friss