back to top
2024. július 02. 17:02

KezdőlapF1Volt főnöke nem adna lehetőséget Mick Schumachernek az Alpine helyében

Volt főnöke nem adna lehetőséget Mick Schumachernek az Alpine helyében

-

Alighanem Mick Schumacher hívei legutóbbi nyilatkozata után sem fogják a szívükbe zárni Günther Steinert.

Günther Steiner és Mick Schumacher kapcsolata finoman szólva sem barátsággal ért véget, amikor a német pilóta 2022-es végén eljött a Haastól. Az amerikai istálló azóta szintén távozott csapatfőnöke rendszeresen nyilvánosan kritizálta a hétszeres világbajnok fiát, miközben Ralf Schumacher, Mick nagybátyja ugyanezt megtette Steinerrel. Egyszóval az olasz amerikai és a Schumacherek kapcsolata korántsem felhőtlen, és alighanem most sem szerzett újabb pirospontokat az 59 esztendős szakember.

Steiner a Red Flags podcastban ugyanis arról beszélt, hogy annak ellenére, hogy Bruno Famin nyíltan kijelentette: Mick Schumacher rajta van a listájukon egy esetleges 2025-ös versenyzői ülést illetően, gyári csapatként az Alpine-nak „rendelkeznie kell a pénzzel, hogy megszerezze a piacon elérhető legjobb versenyzőt”, majd név szerint említette Carlos Sainzot és az RB-től elképzelhető, hogy távozó Cunoda Júkit.

Szakítással zárul az Alpine belső botránya, Ocon távozik

Ezután Steinertől megkérdezték, hogy ennélfogva az Alpine csapatfőnökének helyében megfontolná-e Mick Schumacher leigazolását, mire úgy felelt: „Nem, jelenleg nem. Az elérhető legjobb pilótákat kell megszerezd, olyanokat, akik megmutatják, hogy nagyon jók. Gyári csapatként pedig a tőled telhető legjobbat kell megtenned.”

A korábbi csapatfőnök szerint tehát Mick Schumacher nincs ott az elérhető legjobb versenyzők között, így az Alpine-nak annak ellenére nem kellene számolnia vele, hogy Famin nagyon elégedett azzal, amit a 25 esztendős versenyző a franciák WEC-csapatában nyújt.

Mick Schumacher a Le Mans-i 24 órás után jövőre újabb legendás versenyen tűnhet fel

Friss