back to top
2024. július 02. 17:54

KezdőlapF1Nem maradt el a válasz: Ralf Schumacher visszaszólt az unokaöccsét degradáló Steinernek

Nem maradt el a válasz: Ralf Schumacher visszaszólt az unokaöccsét degradáló Steinernek

-

A hatszoros futamgyőztes Ralf Schumacher nem hagyta szó nélkül, hogy Günther Steiner negatívan nyilatkozott az unokaöccséről.

Ahogyan várható volt, Günther Steiner szavai nem csapódtak le jól a Schumacher-családban, vagy legalábbis Mick Schumacher nagybátyjánál, Ralfnál. A Haas idei szezon előtt elküldött csapatfőnöke egy podcastban nemrég arról beszélt, hogy az Alpine helyében a piacon elérhető legjobb versenyzők közül választana pilótát 2025-re, a jelenleg a francia gyártóval a WEC-ben versenyző Mick Schumacher leigazolását pedig nem fontolná meg.

Steiner és Ralf Schumacher kapcsolata már Mick Haasnál töltött éve alatt viharossá vált, hiszen a hatszoros futamgyőztes rendszerint unokaöccse védelmére kelt a médiában, amikor úgy érezte, Steiner nem bánik vele megfelelően. A 48 éves expilóta ezt tette most is, amikor az Instagramon megosztott egy fotót az egyik cikkről, amelyben lehozták Steiner szavait, a kép mellé pedig azt írta: „A kor nem mentség az ostobaságra. Ha megnézem a Haas idei sikereit, valószínűleg először a saját házam körül sepregetnék. Mit gondoltok?”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ralf Schumacher (@ralfschumacher_rsc)

Ralf Schumacher természetesen arra célzott, hogy míg a Haas tavaly az utolsó helyre csúszott vissza a konstruktőri pontversenyben, és a teljes szezon során csak 12 pontot szerzett, addig az idén 8 futam után már 7 pontnál jár, és jelenleg a Williams-t, az Alpine-t és a Saubert is megelőzi. Persze kérdés, hogy Steiner maradásával mennyiben lenne más a helyzet, hiszen az idei autó már készen állt, amikor a csapatfőnök távozott.

Eközben Lawrence Barretto, az F1 szakírója az X-en arról írt, hogy Jack Doohannek, az Alpine tartalékjának van a legnagyobb esélye arra, hogy 2025-ben a távozó Esteban Ocon helyére üljön, de Valtteri Bottas is erős jelölt, miközben az Alpine Carlos Sainzot látná szívesen, de a spanyol inkább a Williams/Sauber kettős felé húz, és ezen két istálló közül választ majd. Barretto értesülései szerint Mick Schumacher csak ezen versenyzők mögött helyezkedik el a listán, Joe Saward, az F1 veterán újságírója viszont a poszt alatt egy kommentben megjegyezte: minden attól függ, hogy az Alpine-nál ki fogja meghozni a döntést.

Történelmet írtak a Schumacher-testvérek, de Ralf az egészből nem emlékszik szinte semmire

Friss