back to top
2024. szeptember 28. 23:07

KezdőlapF1Alonso az élen, Verstappen és Leclerc is bajba kerülhet Montrealban

Alonso az élen, Verstappen és Leclerc is bajba kerülhet Montrealban

-

Az Aston Martin pilótája, Fernando Alonso volt a leggyorsabb a Kanadai Nagydíj második szabadedzésén. A spanyol pilóta végig magabiztos volt, és ez nem volt elmondható Max Verstappenről, aki váratan problémákba ütközött az edzés során.

Az edzés elején még száraz volt a pálya, de megérkezett az eső, így az első 10 percben nem sokan voltak kint a pályán. Miután az eső intenzitása csökkent, egyre több lágy gumis kört láthattunk. A két Aston Martin remekül mozgott, Fernando Alonso és Lance Stroll kisajátította magának az első két helyet.

Szivattyúzás és jégeső után McLaren-elsőséggel indult a kanadai F1-es hétvége

A Ferrari egy kapitális hibát vétett Charles Leclerc-rel. A monacói pilótát abroncshasználat miatt fogják vizsgálni, mert nagy valószínűséggel Carlos Sainz kerekeit tették fel neki vagy egy olyan szettet használt, amit már vissza kellett adni az első edzést követően.

Az idő előrehaladtával egyre több feltartás volt, ami miatt számos versenyző, köztük egy ígéretes gyorskört elveszítő Lewis Hamilton is. A brit klasszist Leclerc tartotta fel az utolsó kanyarban, és ezt jelezte is a csapatának.

Jégeső zúdult a kanadai F1-es pályára (fotók, videók)

A Red Bull garázsában is érdekes jelenetek játszódtak le, miután Max Verstappen füstöt érzett az RB20-ban ülve, és azonnal kiszállt belőle. A probléma eléggé komoly volt, mert a bikások szerelőinek le kellett zárnia a holland bokszát, és az edzésből megmaradt időt szereléssel töltötték. A Sky Sports beszámolói alapján az energiavisszanyerő rendszerrel akadtak problémák a háromszoros világbajnok autójában.

Az utolsó negyed órára vizes lett a pálya, ami miatt nem sokan köröztek a pályán. A két Aston Martin ezúttal sem maradt bent a bokszban, mellettük még Leclerc, Pierre Gasly, Esteban Ocon és George Russell rótta a köröket.

A rosszabb körülmények miatt már nem változott meg a sorrend, Alonso lett a leggyorsabb Russell és Stroll előtt. Őket Leclerc, Daniel Ricciardo, Kevin Magnussen és Hamilton követett. Rajtuk kívül még Cunoda Júki, Alexander Albon és Sergio Pérez fért még be a legjobb tízbe.

A Kanadai Nagydíj második szabadedzésének végeredménye:

Friss