back to top
2024. június 30. 23:31

KezdőlapF1Jos Verstappen szerint Horner megfúrta őt, ezért nem vezeti Vettel autóját a...

Jos Verstappen szerint Horner megfúrta őt, ezért nem vezeti Vettel autóját a Red Bull Ringen

-

Jos Verstappen ismét megvádolta Christian Hornert, ezúttal azzal, hogy megpróbálta megfúrni a részvételét az Osztrák Nagydíj hétvégéjén zajló F1-es bemutatón.

Azok után, hogy a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon nyíltan nekiment Christian Hornernek, és lényegében lemondásra szólította fel a Red Bull csapatfőnökét, Jos Verstappen meglehetősen háttérbe húzódott, és a legtöbbször az aktuális futamra sem utazott el. Azóta a Red Bull belviszálya és Horner zaklatási ügye is lecsendesedett, Max Verstappen apja azonban a Monacói Nagydíj után ismét hallatta a hangját, és kritizálta egy kicsit a bikás istállót. Most, az Osztrák Nagydíj hétvégéjének kezdetén pedig ismét színre lépett.

A hétvégén zajló spielbergi fordulón nagyszabású F1-es bemutatót rendeznek, melynek részeként a sportágban 1994 és 2003 között versenyző Jos is autóba ült volna, hogy Sebastian Vettel 2012-es, világbajnok RB8-asát vezesse. Ám ez végül nem fog megvalósulni, és David Coulthard ugrik majd be a mostanában főként a ralizásra koncentráló, nemrég balesetet szenvedő holland helyére. Az ok: Christian Horner.

„Az elmúlt néhány napban számos helyről hallottam, hogy Christian Horner mindent megtett, amit csak tudott, hogy ne vezethessek, vagy ha igen, ne készülhessenek erről felvételek. Úgy vagyok vele, hogy »Mondd az arcomba!«. Nem kell ennek így lennie, és nagyon csalódáskeltőnek találom” – idézi az eseményről így távolmaradó Jos Verstappent a De Telegraaf.

A Mirror Sport ezután megkereste a Red Bullt, hogy kommentálja Max Verstappen apjának nyilatkozatát, mire az energiaitalos istálló szóvivője tagadta, hogy Horner bármit is tett volna annak érdekében, hogy megakadályozza Jos Verstappen részvételét a bemutatón.

Friss