back to top
2024. szeptember 09. 12:14

KezdőlapF1Komoly hibát követett el az Audi a korábbi F1-es csapatfőnök szerint

Komoly hibát követett el az Audi a korábbi F1-es csapatfőnök szerint

-

Eddie Jordan szerint az Audi bicskája beletörik abba, mint annak idején a Toyotának, hogy nem Angliába helyezi az F1-es központját.

2026-ban fennállása során először az F1-be lép az Audi a Sauber felvásárlásával, de a csapatok azon kisebbségébe fog tartozni, amely nem a sportág bölcsőjében, Angliában helyezte el a főhadiszállását. A korábban saját csapatot indító Eddie Jordan úgy véli, ezzel nagy baklövést követtek el.

„Komoly művelet Svájcban és Németországban autót építeni, németekkel, német gyártással. Jézusom – mondta a Formula For Success podcast adásában. – Utoljára mikor nyert világbajnokságot svájci vagy német csapat? Láttuk, a Toyota mire jutott. Ugyanígy próbálkoztak, és nem vált be. Angliánál nincs jobb hely versenyautót működtetni, főleg Northamptonnál, Oxfordshire-nél és a környéküknél. Hatalmas tudás gyűlt ott össze. Tudják, hogyan kell nyerni és a legjobbat elérni.”

„Ha Svájcból rendelnek alkatrészt, kapnak szállítási időt, például négy napot, négy hetet, négy hónapot, és ez ellen semmit sem tehetnek. Aki az Egyesült Királyságban működik, az addig nyüstöli a beszállítókat, amíg kell, és ha nem tesznek eleget a kérésnek, többet nem rendelnek tőlük. A beszállítók ott éjjel-nappal hajtanak, hogy elkészüljenek, ilyen a versenyzés kultúrája, mindenkinek benne van a vérében. Azt hiszem, az Audi alapvetően ezt rontotta el.”

Mint emlékszünk, a Toyota 2002 és 2009 között versenyzett a Forma–1-ben kölni európai bázissal, de a csapat egyetlen futamgyőzelmet sem szerzett, hiába költött el óriási összegeket.

Az Audi projektjének döcögősségét jelzi, hogy megköszönték az egymással marakodó korábbi vezetők munkáját, a helyükre pedig leigazolták Mattia Binottót. Csütörtökön kiderült, hogy a Red Bull eddigi sportigazgatója, Jonathan Wheatley lesz a csapatfőnök.

Sainz rossz csapathoz igazol? – egykori csapattársa Pérez helyén látta volna őt szívesen

Friss