back to top
2024. szeptember 11. 10:03

KezdőlapF1Bombatámadáshoz hasonló állapotban van a Hungaroring nem sokkal a Magyar Nagydíj után...

Bombatámadáshoz hasonló állapotban van a Hungaroring nem sokkal a Magyar Nagydíj után (képek)

-

Július 21-én még Oscar Piastri ünnepelte első futamgyőzelmét azon a helyen, ami már nem is létezik. A Magyar Nagydíj után szélsebesen megindult a pálya felújításának következő szakasza, aminek nyomán a központi épület máris porrá vált.

A Hungaroring már az idei év első felében is rendszeresen beszámolt a pályán zajló munkálatokról, és bár a paddock újjáépítése és a pálya alatti alagutak kialakítása is komoly felfordulással járt, az igazán szívszorító képek csak most érkeztek, hiszen a központi épület, a pálya szíve és agya a földdel lett egyenlő nagyon röviddel azután, hogy még tele volt élettel a Forma–1-es hétvégén.

Persze nincs ebben semmi váratlan, a terv mindig is az volt, hogy az idei Magyar Nagydíj után azonnal megkezdődik a nagyszabású felújítási munkálatok második szakasza, amely elsősorban a központi épület és a lelátók megújulását hozza magával. Mire jövőre, az augusztus 3-i futamra visszatér ide az F1-es mezőny, már tágasabb garázsokban rendezkedhetnek be a csapatok, és sokkal modernebb épületbe léphetnek be az FIA és a média képviselői, illetve az egyéb vendégek.

Az eddigi épületkomplexum legújabb része, a 2001-ben átadott Millennium Tower magányosan még mindig áll a romok között a pálya által kiadott képeken, ám ez nem jelenti azt, hogy marad, csupán utolsóként válik belőle törmelék.

A lelátók újjáépítésével pedig azok neve is megváltozik majd – ezt érdemes észben tartani a jövő évi versenyre való jegyvásárláskor.

Friss